13 Σεπτεμβρίου, 2016

Αυτό θα πει αγκαλιά! Μαμά αρκούδα με τα μικρά της, σε στιγμές που θα λατρέψετε! (ΦΩΤΟ)

Η ομορφιά του τοπίου στην Αλάσκα είναι εκθαμβωτική, όταν ο φωτογράφος εντόπισε μια αρκούδα Grizzly με τα μικρά της η εικόνα απογειώθηκε. Τις είδε σε μια προσπάθεια να διασχίσουν το ποτάμι, ενώ τα μικρά δεν γνωρίζουν ακόμα κολύμπι και η μαμά έπρεπε να αναλάβει δράση…

Ο φωτογράφος είναι δάσκαλος σχολείου και βρέθηκε τυχαία στο σημείο, κάνοντας περίπατο με τη σύζηγο του. Όταν είδαν τα υπέροχα αυτά πλάσματα στο ποτάμι, στάθηκαν σε απόσταση και τράβηξαν μερικές από τις πιο όμορφες φωτογραφίες που έχετε δει.

1

Μια ενήλικη ακρούδα Grizzly, όπως η συγκεκριμένη, ζυγίζει περίπου 220 κιλά. Τα μικρά της είναι έξι μηνών και ζυγίζουν γύρω στα 12 κιλά το καθένα. Υπολογίζεται ότι στην άγρια φύση  της πολιτείας ζουν περίπου 35.000 αρκούδες.

2

Αν και το ζευγάρι ήταν πολύ προσεχτικό στις κινήσεις και στις αποστάσεις που κράτησαν, η αρκούδα έδειξε με τη στάση του σώματος της ότι είναι ανεπιθύμητοι, τα μικρά της ωστόσο, ήταν περίεργα να καταλάβουν ποιοι είναι οι επισκέπτες και χάρισαν μερικά χαμόγελα φιλοξενίας.

3

Τα δύο μικρά δεν έχουν μάθει ακόμα να κολυμπούν καλά, οπότε αγκάλιασαν σφιχτά τη μητέρα τους για να καταφέρουν να περάσουν απέναντι με ασφάλεια. Εκείνη βεβαίως μοιάζει βράχος ακλόνητος για τα παιδιά της.

4

Είναι μια οικογένεια που βρέθηκε στο ποτάμι για να βρει φαγητό, στην προσπάθεια να επιβιώσει στην άγρια φύση. Δυστυχώς, στην περιοχή επιτρέπεται ακόμα το κυνήγι, κάτι που στεναχωρεί ιδιαίτερα και τον φωτογράφο.

Ο ίδιος ελπίζει μέσα από τις φωτογραφίες του να δείξει στους ανθρώπους την προσπάθεια των ζώων να επιβιώσουν στο φυσικό τους  περιβάλλον και να τους κάνει να εκτιμήσουν αυτά τα πλάσματα.

5

Τα αρκουδάκια έμοιαζαν τρομαγμένα όταν διέσχιζαν τον ποτάμι, γι’ αυτό και είχαν γραπωθεί από την πλάτη της μαμά τους. Μόλις όμως κατάφεραν να περάσουν απέναντι, επιδόθηκαν σε αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από όλα… μα το παιχνίδι φυσικά!

6

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: Daily Mail

Κοινοποίηση:
Tags: