4 Ιουνίου, 2020

9+2 μύθοι για τα ζώα που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

Τον πλανήτη, ευτυχώς, τον μοιραζόμαστε με κάτι υπέροχα πλάσματα που αποκαλούμε ζώα. Είτε είναι άγρια, είτε είναι κατοικίδια μας, τα θαυμάζουμε και τα αγαπάμε!

Αλλά υπάρχουν κάποιοι μύθοι για αυτά που πρέπει να καταρρίψεις αμέσως!

Είναι κάποια πράγματα που πιστεύουμε για τα ζώα τα οποία δεν ισχύουν. Συνεχίζουμε, όμως, να τα διαδίδουμε και να τα λέμε ο ένας στον άλλο!

1. Τι βλέπουν οι σκύλοι

Πιστεύουμε ότι οι σκύλοι βλέπουν, μόνο, άσπρο και μαύρο. Αυτό είναι λάθος! Βλέπουν και άλλα χρώματα, αλλά δε βλέπουν τόσα πολλά, όσα εμείς οι άνθρωποι.

2. Τι νευριάζει τους ταύρους

Πιστεύουμε, και το χρησιμοποιούμε παντού, από ταινίες, μέχρι διαφημίσεις και οτιδήποτε άλλο, ότι οι ταύροι νευριάζουν με το κόκκινο χρώμα. Στην πραγματικότητα, όμως, νευριάζουν με τις κινήσεις που βλέπουν μπροστά τους. Μάλιστα, θεωρούν ότι απειλούνται.

3. Γιατί οι στρουθοκάμηλοι βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο

Στην πραγματικότητα, οι στρουθοκάμηλοι έτσι κοιμούνται. Και όχι, δε βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο γιατί φοβούνται. Αν φοβόντουσαν, απλά θα έτρεχαν μακρυά.

4. Τι σου προκαλεί το να αγγίξεις έναν βάτραχο

Η απάντηση είναι τίποτα. Βέβαια, πολλοί πιστεύουν ότι θα βγάλεις φουσκάλες, ή κρεατοελιές, άμα, αγγίξεις έναν βάτραχο.

5. Γιατί οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα

Οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα όταν αλλάζει και η διάθεσή τους. Ουσιαστικά, δείχνουν ακριβώς αυτό που νιώθουν. Και δεν αλλάζουν χρώμα για να γίνουν ένα με το περιβάλλον.

6. Το περπάτημα του ελέφαντα

Πιστεύουμε ότι είναι εκκωφαντικό και πολύ δυνατό. Μάλιστα, χρησιμοποιούμε την έκφραση «περπατάς σαν ελέφαντας» για κάποιον με βαρύ περπάτημα. Αυτό που ισχύει, όμως, είναι ότι οι ελέφαντες περπατάνε πολύ ελαφριά!

7. Το μέγεθος του ζώου δηλώνει και το πόσο μπορεί να φάει

Παράδειγμα, η μπλε φάλαινα. Ένα από τα μεγαλύτερα θηλαστικά στον πλανήτη. Πιστεύουμε ότι λόγο του τεράστιου μεγέθους της, μπορεί να καταπιεί ένα ολόκληρο αμάξι. Ενώ στην πραγματικότητα, ένα μήλο είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορεί να καταπιεί.

8. Ο ασπάλακας είναι τυφλός

Στην πραγματικότητα το ζώο αυτό μπορεί να δει, αλλά δεν έχει καλή όραση. Επίσης, η αφή του είναι τόσο ανεπτυγμένη που τον βοηθάει στις μετακινήσεις του.

9. Τι τρώνε τα ποντίκια

Έχει περάσει στην κοινή γνώμη ότι τα ποντίκια τρελαίνονται για τυρί! Μάλιστα, ακόμα και στην pop κουλτούρα χρησιμοποιούμε συνέχεια τον συνδυασμό αυτό. Ενώ, το τυρί δεν αρέσει και τόσο στα ποντίκια. Μάλιστα, προτιμούν οτιδήποτε άλλο!

10. Τα ψάρια δε βγάζουν ήχος

Όλοι θεωρούμε ότι τα ψάρια δε βγάζουν ήχους. Στην πραγματικότητα, βγάζουν ήχους και ακούγονται σαν μία φάρμα που έχει πολύ δουλειά και διάφορα ζώα. Απλά, ο ήχος διαδίδεται διαφορετικά στο νερό!

11. Για πιο λόγο τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη

Και όχι, δεν είναι για΄τι κρυώνουν. Λόγω του μεγέθους τους, ή των διατροφικών τους απαιτήσεων τα ζώα θέλουν αρκετά μεγάλη ποσότητα τροφής! Και το χειμώνα η τροφή είναι πολύ σπάνια. Οπότε, μαζεύουν όλους τους άλλους μήνες τις απαραίτητες ποσότητες λίπους για να πέσουν σε χειμερία νάρκη και να ξυπνήσουν πάλι την άνοιξη!

Κοινοποίηση:
Tags: