28 Ιανουαρίου, 2020

5+2 πλεονεκτήματα για να αφήνεις τον σκύλο σου να κοιμάται μαζί σου στο κρεβάτι

Κάποιοι λένε ότι δεν πρέπει να κοιμόμαστε με τα σκυλιά μας, γιατί πιστεύεται ότι είναι βρώμικα και κάνουν κακό στην υγεία μας.

Ωστόσο, έρευνες ισχυρίζονται πως ο ύπνος μαζί με τον σκύλο μας μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία μας, αλλά επίσης κάνει καλό και στον τετράποδο φίλο μας.

#1 Τα σκυλιά μας παρέχουν άνεση.

ipnos me skilo2

Είτε πρόκειται για το ζεστό τους σώμα, είτε για την ρυθμική αναπνοή τους, υπάρχει κάτι που κάνει τον ύπνο μαζί με τα σκυλιά πολύ άνετο.

#2 Καταπολεμούν την αϋπνία.

ipnos me skilo4

Η παρουσία τους φέρνει ηρεμία, ανακούφιση από το στρες και δίνει μια αίσθηση ασφάλειας.

#3 Ανακουφίζουν το άγχος και το στρες.

ipnos me skilo3

Δεν υπάρχει καλύτερη ανακούφιση από το στρες από την αγκαλιά με τον σκύλο σας. Φαίνεται σαν είναι μεταδοτική η θετική τους στάση απέναντι στην ζωή.

#4 Δημιουργούν ένα ζεστό περιβάλλον.

ipnos me skilo5

Το ζεστό τους σώμα μπορεί να ζεστάνει ένα κρύο κρεβάτι καλύτερα από οτιδήποτε.

#5 Βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

ipnos me skilo

Ένα πράγμα που προσφέρουν αναμφισβήτητα τα σκυλιά είναι η ανιδιοτελής αγάπη. Για έναν άνθρωπο που πάσχει από κατάθλιψη αυτό είναι ό,τι καλύτερο για να μπορέσει να την ξεπεράσει.

#6 Παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας.

ipnos me skilo7

Το να γνωρίζεις, ότι υπάρχει κάποιος δίπλα σου που σε προστατεύει και δεν είσαι τόσο ευάλωτος, παρέχει μια ανακουφιστική αίσθηση ασφάλειας.

#7 Είναι καλό και για τα σκυλιά.

ipnos me skilo8

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για έναν σκύλο από το να κουρνιάσει μαζί σας στο κρεβάτι. Παίρνουν και τα σκυλιά ακριβώς την ίδια ευχαρίστηση με εμάς.

Κοινοποίηση:
Tags: