14 Ιουλίου, 2020

Τι ράτσα είναι αυτό το κατοικίδιο; Καπιμπάρα

Τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε το κατοικίδιο μας ποικίλουν. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως … η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Όπως αυτή, του Richard και της Μelanie Typaldos που επέλεξαν για κατοικίδιο τους τον Gary.  Ένα καπιμπάρα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο. Για τον Richard και τη Μelanie όμως είναι το ζωάκι τους. Και μάλλον τον βλέπουν περισσότερο σαν το σκυλάκι που δεν έχουν αφού τον αφήνουν να κοιμάται στο κρεβάτι τους και τον βγάζουν και βόλτα με το αυτοκίνητο τους.

Το καπιμπάρα είναι ένα ημιυδρόβιο ζώο που υπό κανονικές συνθήκες, ζει σε βάλτους και υγροτόπους σε όλη τη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής. Ανάμεσα στα δάχτυλά του έχει μεμβράνες όπως η πάπια που του δίνουν περισσότερη σταθερότητα όταν αυτό κινείται γύρω στις ολισθηρές όχθες του ποταμού και το εμποδίζουν να βυθιστεί βαθιά στη λάσπη, όταν βρίσκεται στο νερό. Τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη του βρίσκονται στην κορυφή του κεφαλιού του, επιτρέποντάς του να βυθίζεται πλήρως.

Η δίαιτα του αποτελείται κυρίως από αγρωστώδη και υδρόβια φυτά, μαζί με τα φρούτα και τα μούρα και την περιστασιακή munch σε φλοιούς δέντρων.

Ο Gary πάντως δείχνει απόλυτα ικανοποιημένος στο σπίτι του Richard και της Μelanie και δεν φαίνεται να του λείπει καθόλου ο βάλτος.

Κοινοποίηση:
Tags: