5 Φεβρουαρίου, 2020

Υιοθεσία σκύλου: Τα 6 σημεία που πρέπει να προσέξετε

Η υιοθεσία σκύλου είναι μια πράξη αγάπης και δέσμευσης για πολλά χρόνια. Πρέπει όλη η οικογένεια να το επιθυμεί και να θελήσει να βοηθήσει στη σωστή εγκλιμάτιση του ζώου στους κόλπους του νέου του σπιτικού περιβάλλοντος.

1. Ο σκύλος θα έρθει σε ένα σπίτι του οποίου τα μέλη έχουν ομόφωνα αποφασίσει ότι επιθυμούν να τον εντάξουν στην οικογένεια τους ακόμα και αν δεν πρόκειται να τον φροντίζουν όλα εξίσου.

2. Η επιλογή σκύλου πρέπει να συμβαδίζει με τον τρόπο ζωής μας. Ένας ενήλικος σκύλος (που συνήθως μια φιλοζωική έχει φροντίσει να του μάθει τα βασικά) είναι πολύ καλύτερη επιλογή από ένα κουτάβι για μια οικογένεια που δεν έχει την απαιτούμενη υπομονή ή τον χρόνο να εκπαιδεύσει από το μηδέν ένα κουτάβι. Οι ενήλικοι σκύλοι προσαρμόζονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα σε οικογένειες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από σκύλους σε αντίθεση με τα κουτάβια που απαιτούν στην αρχή υπομονή και χρόνο.

3.  Ο σκύλος γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας μας. Οι σκύλοι λατρεύουν τη ρουτίνα! Υπεύθυνη υιοθεσία σημαίνει κατά βάση ομαλή ένταξη του προγράμματος του σκύλου στη ρουτίνα και στο πρόγραμμα μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτούμε πριν υιοθετήσουμε που θα μπορούμε να αφήσουμε τον σκύλο μας αν δεν μπορεί να μας ακολουθήσει σε κάποιο ταξίδι ή εναλλακτικά πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα μας προκειμένου να τον εντάξουμε καλύτερα σε αυτό. Είναι τόσο απλό!

 

4. Τοποθέτηση microchip και στείρωση. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες δεν υπάρχει άλλη λύση!!! Υπεύθυνη υιοθεσία σημαίνει προστασία του σκύλου μου από δυσάρεστες καταστάσεις. Σε περίπτωση που χαθεί το microchip είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος να γυρίσει κοντά σας  ενώ η στείρωση κάνει καλό τόσο στην υγεία του όσο και σε χιλιάδες άλλους σκύλους που περιμένουν σε καταφύγια.

5. Απόλυτος σεβασμός στη φύση και στο χαρακτήρα του σκύλου. Υπεύθυνη υιοθεσία σημαίνει να παρατηρούμε τον χαρακτήρα και τις ανάγκες του σκύλου μας, να του μαθαίνουμε βασικές εντολές για να μπορεί να είναι μαζί μας και εκτός σπιτιού χωρίς να ενοχλεί, σωστή κοινωνικοποίηση με άλλους σκύλους και ανθρώπους και ενασχόληση μαζί του τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα.

6. Απόλυτη συμμόρφωση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει: δεν αφήνουμε το σκύλο μας να διαβιώνει σε μπαλκόνια και ταράτσες, μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του από παντού, δεν τον εγκαταλείπουμε στο δρόμο σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, δεν του ασκούμε κανενός είδους βία και δεν του καλλιεργούμε επιθετική συμπεριφορά η οποία μπορεί να καταστεί μοιραία χωρίς φυσικά να ευθύνεται το ζώο.

Αν είστε έτοιμοι να κάνετε σωστά και με πολλή αγάπη όλα τα παραπάνω να είστε σίγουροι ότι θα γίνετε οι καλύτεροι κηδεμόνες!

Κοινοποίηση:
Tags: