6 Αυγούστου, 2016

Βίντεο ευαισθητοποίησης με γνωστούς star ζητάει τέλος στη βία κατά των ζώων (VIDEO)

Η κακοποίηση ζώων έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις παγκοσμίως. Καθημερινά χιλιάδες ζώα ήμερα και άγρια πέφτουν θύματα φρικτής και ταπεινωτικής συμπεριφοράς.  Σε κάποιες χώρες γίνεται με την αδιαφορία των αρχών, σε άλλες με την προστασία μέσω των νομοθεσιών.

Η κακοποίηση και η βία προς τα ζώα δεν είναι “προνόμιο” μόνο των φτωχών, υποανάπτυκτων ή και αναπτυσσόμενων χωρών, αλλά και των ανεπτυγμένων. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει σημείο του χάρτη που να μην παρατηρούνται φαινόμενα βίας και εγκατάλειψης ή ακόμα και χειρότερα περιστατικά. Βασανισμός, ακρωτηριασμοί, κατανάλωση σκυλίσιου ή γατίσιου κρέατος, βιασμοί… Η λίστα πρακτικών είναι πραγματικά ατελείωτη.

Στη χώρα μας αν και τυπικά απαγορεύεται δια νόμου, η βία και η κακοποίηση είναι καθημερινό φαινόμενο, και είναι ορατή παντού αρκεί να μην αδιαφορεί κανείς. Σε κάθε πόλη, χωριό, γειτονιά, η φρικτή πραγματικότητα μας κοιτάει στα μάτια και εμείς γυρίζουμε το βλέμμα. Τα περιστατικά είναι πλέον όλο και πιο συχνά αλλά και πιο αποτρόπαια. Και αυτό μας αφορά όλους, ως κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη είναι καιρός να το καταλάβουμε.

Ας μην κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δαχτυλό μας, η βία μας ντροπιάζει και μας εκθέτει όλους. Το βίντεο που ακολουθεί είναι μια πραγματική γροθιά στο στομάχι και γυρίστηκε με πρωτοβουλία του Animal Hope and Wellness Foundation για το The Compassion Project. Είναι μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε όλες τις χώρες του κόσμου να κινητοποιήθουν ενάντια στη βία και την αδιαφορία.

Το Animal Hope and Wellness Foundation είναι το ίδρυμα, του οποίου ο ιδρυτής διασώζει κακοποιημένα ζώα που προορίζονται για σφαγή στις ασιατικές χώρες. Τις περισσότερες φορές εισέρχεται στους χώρους σφαγής και βασανισμού υποδυόμενος τον επιχειρηματία που αποζητά συνεργασία ή συμβουλές. Από τις σημαντικότερες διασώσεις του, είναι και αυτή στο Yulin meat festival, το φεστιβάλ κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος που διοργανώνεται στην Κίνα και φέτος 1.000 από τα σκυλιά που επρόκειτο να καταναλωθούν, διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από ακτιβιστές που εισέβαλαν στα σφαγεία.

Τέτοιου τύπου επιχειρήσεις θεωρούνται ιδιαίτερα προσοδοφόρες στις αναπτυσσόμενες χώρες και ο μόνος τρόπος να σταματήσουν να υπάρχουν είναι να πειστούν οι επιχειρηματίες πως υπάρχουν εναλλακτικές μορφές μεγάλης κερδοφορίας με άλλου τύπου δραστηριοποίηση. Στο βίντεο αυτό παρακολουθούμε τους επώνυμους που κινητοποιήθηκαν για να υποστηρίξουν την προσπάθεια και να κάνουν γνωστές αυτές τις πρακτικές σε όλο τον πλανήτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Κοινοποίηση:
Tags: