24 Ιανουαρίου, 2017

Βασάνισαν αρουραίο για παραδειγματισμό… Ντροπή! (Σκληρές Εικόνες)

Είναι τουλάχιστον ντροπή για το ανθρώπινο είδος τέτοιου είδους συμπεριφορές. Η κακοποίηση των ζώων, είτε είναι κατοικίδια και ζουν μέσα στα σπίτια μας είτε όχι, είναι έγκλημα. Το περιστατικό, για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω, διαδραματίστηκε στην Κίνα.

Οι σκληρές εικόνες δείχνουν την πράξη ανθρώπων που έπεσαν “θύματα κλοπής” και αποφάσισαν, όχι μόνο να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, αλλά και να τιμωρήσουν τον ληστή με παραδειγματικό τρόπο. Ο “ληστής” ήταν ένας αρουραίος και αναρωτιόμαστε… γιατί ο μαγαζάτορας και οι υπάλληλοι αποφάσισαν να προβούν σε μια τέτοια πράξη; Για να το δουν οι υπόλοιποι αρουραίοι-ληστές και να συμμορφωθούν;

3

Ο φερόμενος ως δράστης, το αβοήθητο ζώο, που έφαγε από το ρύζι του καταστήματος παγιδεύτηκε από τους υπαλλήλους. Τότε ο μαγαζάτορας ή υπάλληλοι ή όλοι μαζί, αποφάσισαν να το βασανίσουν. Ένας άλλος άντρας που είδε το ζώο δεμένο πάνω σε ένα καρότσι μεταφοράς εμπορευμάτων, δημοσίευσε τις φωτογραφίες από το “τρόπαιο”, στο διαδίκτυο. (Στην Κίνα είναι διαδεδομένες οι παραδειγματικές “ποινές” στους κλέφτες.)

Και συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε: Με αυτή την αποτρόπαιη πράξη σε ένα αβοήθητο ζώο, ποιος τελικά παραδειγματίστηκε; ‘Αραγε διάβασαν και οι υπόλοιποι αρουραίοι το σημείωμα πάνω στο δεμένο σώμα του ζώου που έγραφε “Ντροπή σου!”;

2

Ο άντρας, που δημοσίευσε αυτές τις τραγικές φωτογραφίες, ανέφερε ότι δεν περίμενε να δημιουργηθεί τέτοια συζήτηση γύρω από αυτές παγκοσμίως. Δηλώνει ότι πολλοί τις σχολίασαν και τα σχόλια ήταν αμφιλεγόμενα, άλλοι λυπήθηκαν τον αρουραίο, άλλοι τον μίσησαν και άλλοι το βρήκαν αστείο.

1

Ο μαγαζάτορας αναφέρει ότι οι υπάλληλοι του έπιασαν το ζώο και ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, που δεν θα έπρεπε να δίνουμε τόσο σημασία.

Ωστόσο, ο άνδρας που ανέρτησε τις φωτογραφίες, δηλώνει ότι το έκανε για να καλέσει την αστυνομία, Shenzhen Traffic Police. Προς απάντηση η αστυνομία πόσταρε τρία χαμογελαστά emojis στο διαδικτυακό λογαριασμό της.

Από τη μία λοιπόν έχουμε τους υπαλλήλους που έπιασαν τον αρουραίο και αντί να το αφήσουν ελεύθερο σε κάποιο σημείο που θα μπορούσε να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα και να ενοχλεί, προχώρησαν σε μια βίαιη πράξη ή τουλάχιστον δεν την απέτρεψαν. Από την άλλη, έχουμε το αφεντικό που είτε συμμετείχε σε αυτό, είτε με τη σειρά του δεν το απέτρεψε και τέλος την αντίδραση της αστυνομίας. Τα σχόλια δικά σας…

Μπορεί να μην υπάρχει συγκεκριμένος νόμος για τέτοιου είδους περιστατικά, ωστόσο μια τέτοιου είδους συμπεριφορά υποδηλώνει ένα ή περισσότερα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει διευκρινιστεί,  βίαια άτομα με κάποιου είδους διαταραχή, που σίγουρα θα έπρεπε να ελεγχθεί, ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα, είτε ζώα, είτε ακόμα και άνθρωποι.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

Πηγή: Dailymail

Κοινοποίηση:
Tags: