25 Αυγούστου, 2016

Του έκαναν άγαλμα! Περιπλανώμενος σκύλος ανακηρρύσεται επίσημος πρεσβευτής της πόλης! (ΦΩΤΟ)

Ο Μπρούνο ξεκίνησε την ζωή του ως “περιπλανώμενος” και παρ΄όλο που υιοθετήθηκε, τις παλιές του συνήθειες δεν τις ξεχνάει ποτέ. Ζει έξω από μία μικρή πόλη της Μινεσότα , μόλις 150 κατοίκων και κάθε μέρα ξεκινάει έναν περίπατο 7 χιλιομέτρων για να τους “χαιρετίσει” από κοντά!

Καθώς ο Μπρούνο είναι ο πιο δημοφιλής κάτοικος της περιοχής, το δημοτικό συμβούλιο του έκανε την τιμή να τον ανακυρήξει “επίσημο σκύλο και πρεσβευτή της πόλης”. Η βαρύτητα του τίτλου ασφαλώς, έκανε επιτακτική την ανάγκη επίσημης παρουσίας της ιδιότητάς του, με ένα άγαλμα και μία πλακέτα τοποθετημένα στην κεντρική πλατεία της μικρής πόλης!

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador15-590x313 1“Αυτή είναι η καθημερινή του ρουτίνα, απ’ όσο γνωρίζω” είπε η Sharon Rouse, που τον βλέπει καθημερινά από τη ρεσεψιόν του μεσιτικού γραφείου που εργάζεται, “…μπορεί να μην γνωρίζεις κάποιους ανθρώπους, αλλά ξέρεις οπωσδήποτε τον Μπρούνο”.

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador5-590x443 2

Σχεδόν κάθε μέρα εδώ και 12 χρόνια ο Μπρούνο ξεκινάει από το σπίτι του και διανύει την απόσταση των 7 χιλιομέτρων, μέχρι το κέντρο της πόλης Longville για να καλημερίσει τους κατοίκους και να λάβει και την εκάστοτε λιχουδιά που του έχουν φυλαγμένη. Οταν τελείωσει με την “ανάπτυξη κοινωνικών επαφών και τη “σύσφιξη των προσωπικών σχέσεων” γυρίζει χορτασμένος στον Larry και τη Debbie LaVallee, που είναι οι ιδιοκτήτες του.

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador4-590x500 3

“Την πρώτη φορά που τον είδα, με πέρασε στη διαδρομή προς την πόλη. Μάζευα τα σκουπίδια καθ΄οδόν και μόλις έφτασα στο κέντρο, ο Μπρούνο ήταν ήδη εκεί και με κοιτούσε!”, είπε ο πρώην ρακοσυλλέκτης ιδιοκτήτης του Μπρούνο στο τηλεοπτικό συνεργείο KARE 12 που πήγε να καλύψει την επίσημη τελετή της αποκάλυψης του αγάλματος του Μπρούνο. Ήταν η πρώτη φορά που τον είδε, κουτάβι ακόμα 12 χρόνια νωρίτερα.

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador3-590x331 4

“Λίγες μέρες μετά από αυτήν την συνάντηση, κάποιος ήρθε και μου είπε πως βρήκε τον σκύλο μου στην είσοδο του γκαράζ και εγώ του απάντησα πως δεν είναι δικός μου”, είπε ο Larry, “o Μπρούνο μέχρι εκείνην τη στιγμη ήταν ένα αδέσποτο κουτάβι”.

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador2 5

Όμως η καρδιά του δεν μπορούσε να αποδεχθεί το γεγονός πως το μικρό κουτάβι, που έμοιαζε με αρκουδάκι ζούσε μόνο και εμφανως εγκαταλειμένο και αποφάσισε να το κρατήσει. Ο Μπρούνο όμως είχε άλλα σχέδια, καθώς απ΄ότι φανόταν είχε γεννηθεί για να είναι ελεύθερο πνεύμα που δεν μπορούσε να περιοριστεί σε ένα σημείο μόνο. Όσο και αν προσπαθούσαν οι LaValee, δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν από τις μικρές του “αποδράσεις”, ήταν αποφασισμένος να κυκλοφορεί ελεύθερος και να χαιρετάει τους φίλους του καθημερινά!

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador11-590x590 6

Όλη η πόλη έχει μια ιστορία να θυμάται από τη γνωριμία τους με τον Μπρούνο, “είναι ο φιλαράκος μας, τον προσέχουμε όσο καλύτερα μπορούμε, την περασμένη εβδομάδα ήρθε και κάθησε περίπου δύο ώρες στο γραφείο μου”   είπε ο μεσίτης της πόλης Patrick Moran, που ανταλάσσει τις καθημερινές του καλημέρες με τη “μασκώτ” του Longville.

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador14-590x327 7

Ακόμα και οι επισκέπτες λένε συχνά πως η γνωριμία με τον Μπρούνο ήταν ότι καλύτερο τους συνέβει στην επισκεψή τους στην μικρή πόλη του Longville της Μινεσότα. Πολλές φορές άνθρωποι που δεν τον γνωρίζουν, συνήθως περαστικοί από την πόλη, τηλεφωνούν στους LaValee και τους λένε πως έχουν βρει τον χαμένο τους σκύλο. Όταν λαμβάνουν την αποστομωτική απάντηση “αφήστε τον να γυρίσει μόνος του πίσω” από τη Debbie και τον  Larry δείχνουν σαστισμένοι, μέχρι να καταλάβουν πως δεν πρόκειται για αδιαφορία από μέρους τους, αλλά για μία φυσιολογική κατάσταση για τον μικρό ταξιδιώτη του σπιτιού, Μπρούνο. Έτσι πολλές φορές ο Μπρούνο γλυτώνει την επιστροφή στο σπίτι με τα πόδια, καθώς απολαμβάνει την διαδρομή αραχτός ως συνοδηγός σε κάποιο αυτοκίνητο που ο οδηγός αποφάσισε να τον μεταφέρει με ασφάλεια στο σπίτι.

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador7-461x590 8

Δικαιολογημένα κέρδίζει τον τίτλο του επίσημου πρεσβευτή της πόλης, αφού οι περισσότεροι θεωρούν πως ο Μπρούνο είναι ο πιο φιλικός από τους κατοίκους της πόλης. “Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους ανθρώπους που μένουν στο Longville, είναι απλά ο πιο αξιολάτρευτος και φιλικός κάτοικός” λέει χαρακτηριστικά ο περαστικός οδηγός από την πόλη Mary Tripp, που είχε την τύχη να γνωρίσει και μεταφέρει τον Μπρούνο σπίτι του.

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador10-590x327 9

Ο χρόνος βαραίνει σιγά-σιγά πάνω στον Μπρούνο και όσο περνάει ο καιρός του παίρνει περισσότερη ώρα να κάνει την βόλτα του, κάποιες μέρες δεν βγαίνει πλέον καθόλου από το σπίτι. Όμως ακόμα και αν έχουν απομείνει λίγες ακόμα βόλτες στα γέρικα πόδια του, ο Μπρούνο είναι χορτασμένος. Έχει κάνει τα ταξίδια του και πρόσφατα απέκτησε την δική του μόνιμη “στάση”. Ένας τοπικός καλλιτέχνης σκάλισε σε ξύλο την μορφή του και χάρισε το άγαλμα στην πόλη για να το τοποθετήσει, όπου πιστεύουν πως είναι καλύτερα. Το συμβούλιο της πόλης αποφάσισε πως το σωστό είναι, το άγαλμα να τοποθετηθει στο σημείο που όλοι θα το βλέπουν γιατί περνούν καθημερινά, στο πάρκο της κεντρικής πλατείας! Η τιμητική πλακέτα δίπλα στο άγαλμα γράφει “Επίσημος πρεσβευτής και σκύλος της πόλης του Longville”.

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador6-407x590 10

Έχει κερδίσει την εκτίμηση στο πρόσωπό του! Είναι η μασκώτ της πόλης και τώρα πλέον έχει και την δική του σελίδα στο facebook για να διατηρεί την επαφή του με τους φίλους τους ακόμα και τις ημέρες που δεν μπορεί να βγει από το σπίτι. Η καλημέρα του  Μπρούνο είναι ο πιο γλυκός τρόπος να ξεκινήσει η μέρα των κατοίκων και όταν δεν μπορούν να του την δώσουνα πο κοντά, θα φροντίσουν να του στείλουν το μήνυμα ηλεκτρονικά, ενώ η ιστορία του ταξιδεύει τον κόσμο εκεί που τα πόδια του Μπρούνο δεν έφτασαν ποτέ.

8.23.16-Bruno-Town-Ambassador13-590x327 11

Διαβάστε περισσότερα στο mybestfriend.gr

 

Κοινοποίηση:
Tags: