13 Αυγούστου, 2016

Τώρα μας έπεισες! Tρέχουν γυμνοί για “καλό σκοπό”; (VIDEO)

Διακόσιοι δρομείς βγήκαν από τα ρούχα τους για το ετήσιο ραντεβού τους με το event του Streak for Tigers που διοργανώνει ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου, με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για τις τίγρεις.

Εδώ και τέσσερα χρόνια το καλοκαίρι, η Ζωολογική Εταιρία του Λονδίνου διοργανώνει στους χώρους του Κήπου,  ένα φιλανθρωπικό “αθλητικό” event που στόχο έχει την συγκέντρωση ενός ορισμένου ποσού χρημάτων για τις τίγρεις που συντηρεί σε αιχμαλωσία, αλλά και αυτές που έχει υπό την εποπτεία της στην άγρια φύση.

Για να λάβει κανείς μέρος πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα και να πληρώσει 20 λίρες συμμετοχή (ή 150 λίρες αν επιθυμεί να “υιοθετήσει εικονικά” συγκεκριμένη τίγρη). Θα του προσφερθεί μία χάρτινη μάσκα τίγρης και πρέπει να πείσει τους δικούς του να έρθουν να απολαύσουν την αθλητική του κορμοστασιά  να τρέχει τον “μαραθώνιο” των 200 μέτρων για μόλις 15 λίρες είσοδο!

6

Για φέτος το ποσό είχε οριστεί στις 25 χιλιάδες λίρες και για άλλη μια φορά το ποσό συγκεντρώθηκε. Συνολικά έχουν συγκεντρωθεί μέσω του Streak for Tigers 165 χιλιάδες λίρες που διατέθηκαν για να τοποθετηθούν κάμερες στα σημεία που περνούν τίγρεις και να αποτραπεί η λαθροθηρία με την ενίσχυση των θηροφυλάκων.

Βέβαια δεν φρόντισαν να εξηγήσουν πως αν είναι τόσο σημαντικό το ποσό αυτό των 25 χιλ. λιρών για την διατήρηση της τίγρης ως είδος στην άγρια φύση, γιατί δεν τα δώριζε κατευθείαν ο κατά τα άλλα κερδοφόρος Ζωολογικός Κήπος με εισιτήρια που ξεκινούν από 17 και φτάνουν τις 29 λίρες ανά άτομο και άπειρες δωρεές καθημερινά να μπαίνουν στα ταμεία του.

NOTE NUDITY Supporters streak around London Zoo to raise funds for the ZSL Sumatran Tiger campaign.

Ούτε φυσικά ανέφεραν ιδιαίτερα οτι η ειδική μεταχείριση των δρομέων είναι να δούν σε αποκλειστικότητα τα δύο νέα μωρά τίγρεις που υπάρχουν στον κήπο μακριά πό τα βλέματα του κοινού, αυτή τη στιγμή, τα οποία θα εκθέταν στις προθέσεις 200 θεατών και όλο αυτό με την προνομιακή τιμή των 20 λιρών μόνο! Επίσης, ξέχασαν να αναφέρουν πως το event αυτό λόγω του “πικάντικου” χαρακτήρα του, φέρνει πολύ δημοσιότητα και επισκέπτες στον κήπο, άρα και έσοδα.

Όπως και οι δρομείς από την άλλη ξέχασαν να δηλώσουν πως θα εμφανίζονταν άνετα γυμνοί ακόμα και αν κάποιος τους ζήταγε να προστατέψουν την κοινή οικιακή μύγα από … εξαφάνιση, αρκεί να τους δινόταν η ευκαιρία, γιατί απλά δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν οτιδήποτε γυμνοί! Ή το γεγονός ότι μόνο με 20 λίρες θα απολαύσουν σε αποκλειστικότητα το θέαμα των δύο μωρών, που ακόμα και αν πληρώναν τις 29 λίρες εισιτήριο ενηλίκων δε θα μπορούσαν.

9

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Μπορεί, αλλά αν αδυνατείς να βρείς το σκοπό, πως να δώσεις άφεση αμαρτιών στα μέσα; Όταν και οι δύο πλευρές αδυνατούν να σε πείσουν για τις αγαθές τους προθέσεις και δεν ονομάζουν το γεγονός με αυτό το όνομα που πραγματικά του αξίζει “200 επιδειξιομανείς μας πληρώνουν για να τρέξουν γυμνοί και να βγάλουμε περισσότερα χρήματα από τη Βασίλισσα Ελισάβετ”, μπορούμε άνετα να τους λέμε “Συγγνώμη αλλά, δεν μας πείθετε…”

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: