Φεβρουάριος 25, 2017

Το εντυπωσιακό video και η τραγική αλήθεια για τον τόπο του εγκλήματος! Τίγρεις κυνηγούν και καταρρίπτουν ένα drone!

Ένα εντυπωσιακό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Τηλεόραση Κίνας με τίγρεις να κυνηγούν ένα… drone που κινείται πάνω από τα έκπληκτα κεφάλια τους…

Η άγρια αγέλη απαθανατίστηκε στην επαρχία Heilongjiang να λειτουργούν ομαδικά προσπαθώντας να καταρρίψουν το ενοχλητικό αυτό μηχάνημα που διαταράσσει την ησυχία τους και εξάπτει φυσικά την περιέργειά τους.

Οι τίγρεις αν και μοναχικά ζώα, σε αυτή τη περίπτωση συνεργάστηκαν από κοινού για τον ιπτάμενο εχθρό τον οποίο κατάφεραν και εξουδετέρωσαν.

Αρχικά το drone κατέγραφε πλάνα από τις τίγρεις που έπαιζαν με το χιόνι πετώντας αρκετά ψηλά. Ένας λάθος όμως χειρισμός, και η ιπτάμενη κάμερα έπεσε στα νύχια τους.

«Είναι φοβερό βίντεο. Όμορφες τίγρεις κοιτάζουν προς τον ουρανό και τρέχουν γύρω-γύρω. Τελικά πιάνουν το drone», γράφτηκε ως σχόλιο σε μία ιστοσελίδα που αναπαρήγαγε το βίντεο. Προς μεγάλη απογοήτευση, ωστόσο, όλων όσοι βιάστηκαν να θεωρήσουν το θέαμα «όμορφο» και «αθώο», το μέρος που βρίσκονται συγκεντρωμένες τόσες πολλές τίγρεις Σιβηρίας είναι στην πραγματικότητα ένα… σφαγείο. Ο John R. Platt, ένας δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων, ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε την πραγματική προέλευση των πλάνων: μια φάρμα στη βορειοανατολική Κίνα, επονομαζόμενη «Harbin Siberian Tiger Park».

H φάρμα τίγρεων, σύμφωνα με το «Big Cat Rescue», λειτουργούσε υπό το πρόσχημα της διάσωσης των ζώων για κάποιο χρονικό διάστημα. Η φάρμα στην πραγματικότητα ειδικεύεται στο λαθρεμπόριο οστών τίγρεων, του κρέατός τους, των δερμάτων τους και μιας ποικιλίας που λέγεται «κρασί των οστών».

Η εκτροφή τίγρεων σε αιχμαλωσία με σκοπό το παράνομο εμπόριο μερών τους καταδικάστηκε από τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES) το 2007. Το 2015, το «Harbin Siberian Tiger Park» φέρεται να στέγασε 800 τίγρεις υπό την ιδιοκτησία του. Διατηρεί, επίσης, σε αιχμαλωσία αφρικανικά λιοντάρια, λευκές τίγρεις και λεοπαρδάλεις.

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

Πληροφορίες από newsbeast.gr

Κοινοποίηση:
Tags: