23 Νοεμβρίου, 2016

Τι θα κάνουν οι σκύλοι στα σχολεία; Νέα προγράμματα για μαθητές δημοτικών! (ΦΩΤΟ)

Οι σκύλοι στα σχολεία! 

Το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων και τους Σκύλους Οδηγούς Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου διοργανώνει το εθελοντικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών στα δημοτικά σχολεία με σκοπό την ενημέρωση για την θέση του σκύλου μέσα στην κοινωνία, τις βασικές αρχές της ζωοφιλίας και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος.

Με πρωταγωνίστρια την διάσημη σκυλίτσα, Λένη, προετοιμάζει τα παιδιά ώστε πριν αποφασίσουν να αποκτήσουν σκύλο να γνωρίζουν όλες τις υποχρεώσεις που θα έχουν (εμβόλια, φροντίδα της υγείας του, βόλτες, να μαζεύουν τις ακαθαρσίες του, εκπαίδευση, παιχνίδι κλπ) ώστε να είναι συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες για να αποφύγουμε τις κακές συνέπειες όπως κακοποίηση ή εγκατάλειψη των ζώων.

Μαθαίνουν την προσφορά του σκύλου στην παράλληλη πορεία του με τον άνθρωπο (διασώστης, σκύλος οδηγός, συντροφιά, φύλακας κλπ) και ενημερώνονται για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς προς τους σκύλους ώστε να τους δείχνουμε τον σεβασμό που τους αξίζει (δεν τα θεωρούμε παιχνίδια, τους, δεν τους τραβάμε τα αυτιά κλπ).

Ο Θοδωρής Τριάντης και η Μαρία Μαθά εκπαιδευτές σκύλων για το ΕΚΕΣ παρουσίασαν το πρόγραμμα που περιλάμβανε βίντεο και power point στις αίθουσες εκδηλώσεων και διαδραστική ζωντανή παρουσίαση με σκύλο με την συμμετοχή των μαθητών στα προαύλια.

Από τον κ. Νιώτη ανάδοχο εθελοντή των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος GGD έχουμε την ανάλογη σημαντική παρουσίαση των σκύλων οδηγών τυφλών και ενημέρωση για το πώς συμπεριφερόμαστε όταν τους συναντούμε στον δρόμο.

Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιείται Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2016.

Δείτε τις φωτογραφίες:

1

2

3

4

5

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: enikos

Κοινοποίηση:
Tags: