Μάιος 7, 2017

Τι πρέπει να κάνετε για να μην κινδυνεύει ο τετράποδος φίλος σας από πλήξη!

Οι περισσότεροι από εμάς λείπουμε αρκετές ώρες από το σπίτι, τι γίνεται όμως με τους τετράποδους φίλους μας που μένουν πίσω; Τι να κάνουμε για να μην πλήττουν;

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδιο το επιλέγουν όχι γιατί επιθυμούν μια ισότιμη σχέση, αλλά με εγωιστικά κίνητρα. Οπότε, πριν υιοθετήσουμε ένα τετράποδο θα πρέπει να έχουμε κάνει μια πολύ ειλικρινή κουβέντα με τον εαυτό μας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε ότι δεν έρχεται στον χώρο μας «προσωρινά».

Μια επόμενη κατηγορία ιδιοκτητών κατοικιδίων αρνούνται ν’ αντιληφθούν ότι ένα κουτάβι ή ένα γατάκι δεν έχει αναπτύξει τ’ αντανακλαστικά εκείνα για να συγκρατήσει τις ανάγκες του. Οπότε είναι απολύτως αναμενόμενο το πρώτο διάστημα να χρειαστεί να ασχοληθούμε με τις ανάγκες τους, μέχρι που με πολύ ήρεμο τρόπο να μάθει μεγαλώνοντας πού μπορεί να κάνει τις ανάγκες του.

Ποιος είναι όμως ο τρόπος ν’ αποφύγετε να βαριέται το κατοικίδιό σας όταν λείπετε;

Ένας πρακτικός τρόπος είναι να τους έχετε παιχνίδια που να μην είναι συνέχεια όμως «δεδομένα». Όταν έχουν πολλά παιχνίδια δεν τα εκτιμούν, και όταν τα έχουν όλα δίπλα τους τα βαριούνται ταυτόχρονα. Οπότε, φτιάξτε έναν χώρο με δημιουργική απασχόληση στον τετράποδο φίλο σας και προσπαθήστε οι ώρες που θα λείπετε βεβαίως, να μην είναι ατελείωτες γιατί ακόμα και μια «παιδική χαρά» θα την βαρεθεί.

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν παραπάνω από ένα κατοικίδια στο σπίτι; Πώς είναι δυνατόν να συμβιώνουν στο σπίτι για παράδειγμα έξι σκύλοι και ένας γάτος; Εντάξτε το νέο μέλος σίγα σιγά στην οικογένεια, ώστε με ομαλό τρόπο να ενωθεί σωστά. Φέρτε το νέο κουτάβι κοντά στα ενήλικα υπό την παρουσία σας, ώστε να καταλάβουν ότι ανήκει στην ομάδα, επίσης δώστε τους χρόνο.

Αγαπάτε τα πλάσματα που θα φέρετε στη ζωή σας, αλλά μην τα φυλακίσετε σ’ ένα χρυσό κλουβί. Σκεφτείτε πώς θα νιώθατε εσείς στη θέση τους.

00

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

Πληροφορίες από: nanaschannel.com

Κοινοποίηση:
Tags: