17 Φεβρουαρίου, 2017

Θιβετιανό Μαστίφ: Η αρχαιότερη φυλή σκύλων στον πλανήτη – Ο γίγαντας που θα λατρέψετε! (ΦΩΤΟ)

Mία από τις αρχαιότερες φυλές σκύλων στον πλανήτη είναι το Θιβετιανό Μαστίφ (Tibetan mastiff). Αυτή η πρωτόγονη φυλή αναπτύχθηκε πριν από αιώνες στο Θιβέτ, σύμφωνα με το Dogtime.

Aρχικά, η συγκεκριμένη ράτσα χρησιμοποιήθηκε από τους πρώτους πολιτισμούς της περιοχής που έψαχναν για τους ιδανικούς φύλακες που θα προστάτευαν τα κοπάδια, τα σπίτια και τα μοναστήρια τους. Αργότερα οι εντυπωσιακοί αυτοί σκύλοι άρχισαν να θεωρούνται ως ζώα συντροφιάς, απολαμβάνοντας την οικογενειακή θαλπωρή και συμμετέχοντας ακόμη και σε επιδείξεις σκύλων. Σήμερα θεωρείται ως ένα από τα πιο ακριβά κουτάβια στον κόσμο!

skilos_4

Το Θιβετιανό Μαστίφ είναι ένα τεράστιο σκυλί με ανθεκτική δομή οστών. Το σώμα του είναι περισσότερο μακρύ και λιγότερο λεπτό. α. Το διπλό τρίχωμά του είναι μακρύ, ζεί σε ψυχρά κλίματα και βρέθηκε σε μια ευρεία ποικιλία των χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των: μαύρο, διάφορες αποχρώσεις του “κόκκινου” (από χλωμό χρυσό στο βαθύ κόκκινο) και μπλε-γκρι, όπως αναφέρεται στο Dog Breed Info.

thiv33

Ένα επιπλέον από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της ράτσας είναι ότι τα θηλυκά διατηρούν έναν ενιαίο οίστρο(ενήβωση) ετησίως αντί των δύο, ακόμα και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα και σε πολύ πιο εύκρατα κλίματα. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει επίσης βρεθεί σε άγρια σαρκοφάγα, όπως ο λύκος.

Oι σκύλοι του Μάρκο Πόλο

pinakas

Πολλοί κτηνοτρόφοι Μαστίφ του Θιβέτ και πολλοί ιδιοκτήτες (και ιστοσελίδες τους) ισχυρίζονται ότι ο Μάρκο Πόλο αντιμετώπισε τα μεγάλα σκυλιά του Θιβέτ στα ταξίδια του και τα περιγράφει«ψηλά όσο ένα γαϊδουράκι με μια φωνή τόσο ισχυρή όσο αυτή ενός λιονταριού», σχολιάζει το Doglawreporter.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

Πηγή: huffingtonpost

Κοινοποίηση:
Tags: