1 Σεπτεμβρίου, 2016

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια αγνοούνταν! Όρκα αλμπίνο έκανε μεγάλη έκπληξη στους ερευνητές! (ΦΩΤΟ)

Τελευταία φορά την είδαν την Άνοιξη του 2012! Από τότε εξαφανίστηκε και οι ερευνητές αγνοούσαν ακόμα και αν είναι ζωντανή. Ανήκει στο σπάνιο εκείνο είδος της όρκας με λευκό χρώμα, καθώς μόνο μία στις 10.000 γεννιέται αλμπίνο και η απουσία της είχε ανησυχήσει τους επιστήμονες…

Μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, η όρκα αλμπίνο εμφανίστηκε στα νερά των Κουρίλων νήσων της Ρωσίας, όπου την εντόπισαν οι ερευνητές του Far East Russia Orca Project (FEROP). Οι εικόνες που κατάφεραν να απαθανατίσουν κόβουν πραγματικά την ανάσα!

02

Το όνομα της είναι Iceberg και εκείνο που την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι το λευκό της χρώμα. Ανήκει στον περιορισμένο αριθμό ενήλικων φαλαινών του είδους της, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική για τους ερευνητές.

03

Μόλις την είδαν οι ερευνητές εξέτασαν την συμπεριφορά της. Όλες οι όρκες ακολουθούν τις μητέρες τους, το ίδιο και η Iceberg που βρισκόταν μαζί της, ενώ δίπλα της ακολουθούσε η αδερφή της.

04

Η λευκή φάλαινα υπολογίζουν ότι είναι τώρα 22 ετών και θέλουν να μελετήσουν περαιτέρω τη συμπεριφορά της, αλλά και το πως επιβιώνει!

05

Η επανεμφάνιση της Iceberg, αποτελεί πολύ σημαντική πηγή πληροφοριών για το σπάνιο είδος που εκπροσωπεί. Οι φωτογραφίες που μας χάρισαν οι ερευνητές μαρτυρούν την σπάνια ομορφιά αυτού του πλάσματος!

06

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: Daily Mail

Κοινοποίηση:
Tags: