Μάρτιος 3, 2020

Τα εμβληματικά σκυλιά-καρτούν που αγαπήσαμε

Ο σκύλος είναι ο αγαπημένος φίλος του ανθρώπου και ένα από τα ζώα που έγινε καρτούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Τα κόμικ στα οποία εμφανίστηκαν σκύλοι θα μείνουν στην ιστορία. Πολλοί από αυτούς τους σκύλους ήταν έξυπνοι, δυναμικοί και έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους. Άλλοι πάλι απλά συμμετείχαν. Όλοι τους όμως ήταν αξιολάτρευτοι. Ακολουθούν οι πιο αγαπημένοι μας. Αν παραλείψαμε κάποιους, που σίγουρα παραλείψαμε, φανείτε επιεικείς.

Droopy, 1943

Ο Droopy είναι ένας ανθρωπόμορφος σκύλος κινουμένων σχεδίων, που δημιουργήθηκε το 1943 από τον Tex Avery. Ο Droopy βαδίζει πάντα νωχελικά και αργά και έχει ένα παραπονεμένο πρόσωπο. Όλοι πιστεύουν ότι είναι ευτυχισμένος, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ευαίσθητος παραπονιάρης σκυλούκος.

Scooby Doo, 1969

Ο Scooby-Doo αποτελεί τον απόλυτο σκύλο ντετέκτιβ. Δημιουργία της Hanna-Barbera και παραγωγής του CBS,η τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, που εμπνεύστηκαν οι Joe Ruby και Ken Spears, πρωτοεμφανίστηκε στις αμερικανικές τηλεοράσεις στις 13 Σεπτεμβρίου του 1969 με τίτλο “Scooby-Doo:Where are you?”. Έκτοτε έχουν προβληθεί δεκάδες επεισόδια και ταινίες με τις ιστορίες μυστηρίου του Scooby-Doo και της παρέας του. Ο Scooby-Doo είναι ο κολλητός και αχώριστος φίλος του Shaggy Roger. Μαζί μπλέκουν πάντα σε περιπέτειες, αλλά είναι και αυτοί που τελικά σώζουν την τελευταία στιγμή τους υπόλοιπους.

Το όνομα του Scooby δόθηκε από τον Fred Silverman, όταν το εμπνεύστηκε από τις συλλαβές του Frank Sinatra στο τραγούδι “Strangers in the Night” doo-be-doo-be-doo! Ο Scooby-Doo έχει πάντα μαζί του τα αγαπημένα του μπισκότα σε σχήμα κόκαλου, που του δίνουν δύναμη.

Underdog, 1964


Ο Σούπερ Σκύλος της Disney είναι το συμπαθητικό τετράποδο με την μπέρτα. Ο φοβερός Underdog, φορώντας τα ρούχα του υπέρ-ήρωα, ορκίζεται πως θα υπηρετεί τη δικαιοσύνη και θα προστατεύει τους πολίτες της Capitol City και ειδικά της όμορφης σκυλίτσας Πόλυ.

Brian Griffin από το “Family Guy”, 1999

Ο Brian Griffin είναι ο σκύλος του Peter και ο δικός μας αγαπημένος. Στη σειρά παρουσιάζεται ως ο φιλόσοφος και αυτός που θέλει να γράψει το δικό του μυθιστόρημα. Οδηγεί οικολογικό αυτοκίνητο και λατρεύει τα ποτά Martini. Αυτό είναι και ένα από τα προβλήματά τους καθώς είναι συχνά μεθυσμένος. Αν και σκύλος του αρέσκει να βρίσκεται με γυναίκες και αρκετές φορές τον βλέπουμε να έχει ερωτικές σχέσεις! Ωστόσο ο Brian Griffin έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τον Stewie Griffin. Μαζί ταξιδεύουν σε διάφορες εποχές με τη μηχανή του χρόνου. Σε κάποιο επεισόδιο ο Brian είχε πεθάνει αλλά ευτυχώς οι συγγραφείς τον επανέφεραν πίσω, μετά από απαίτηση των φανατικών της σειράς.

Odie από τον “Garfield”, 1978

Άλλο ένα φαινομενικά χαζούλικο σκυλάκι, με μια γλώσσα που μονίμως κρέμεται. Είναι ο σκύλος του John, του κηδεμόνα του γάτου Garfield.  Η σειρά είναι δημιούργημα του Αμερικανού καρτουνίστα Jim Davis. O Garfield όμως δεν είναι και τόσο καλός μαζί του καθώς τον αντιμετωπίζει με μια σχετική απαξίωση. Όμως, όταν χρειάζεται, οι δυό τους συμμαχούν για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ο Odie είναι σκύλος ράτσας Beagle.

Astro από τους “The Jetsons”, 1962

Η αγαπημένη μας φουτουριστική οικογένεια, οι Jetsons. Retro γραφικά και ένα συναρπαστικό μέλλον όπως το φαντάστηκαν οι δημιουργοί της σειράς πριν από 50 χρόνια. Ο Αstro είναι ο σκύλος των Jetsons που είχε χαρακτηριστική ομιλία μωρού.

Muttley από τους “Wacky Races”, 1969

Η σειρά της, που γράφτηκε από τους Larz Bourne, Dalton Sandifer, Michael Maltese, διαδραματίζεται στη Βόρεια Αμερική όπου 11 τρελά και διαφορετικά μεταξύ τους οχήματα με 11 τρελά πληρώματα αγωνίζονται μεταξύ τους. Ο Muttley είναι ο σκύλος του Dick Dastardly, ο οποίος γελάει πονηρά και ειρωνικά. Ο Dick δυστυχώς δεν θα κερδίσει κανέναν αγώνα.

Pluto από το “Mickey Mouse”, 1930 


Το κατοικίδιο του Mickey Mouse, ο Pluto, τον έχει συνοδεύσει σε άπειρες περιπέτειες και καταδιώξεις κακοποιών. Είναι αξιόπιστος, υπάκουος και πολύ έξυπνος, αν και μερικές φορές το σκυλίσιο του ένστικτο τον εμποδίζει να εκτελέσει μια εντολή του αφεντικού του όπως θα έπρεπε. O Pluto έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του 1930 στην ταινία μικρού μήκους “The Chain Gang”.

Ο Pluto είναι ένας από τους λίγους χαρακτήρες της Walt Disney που δεν έχει ανθρωπόμορφη μορφή και ουσιαστικά απεικονίζει ένα “πραγματικό” σκύλο. Ξεκίνησε στα πρώτα επεισόδια ως ο σκύλος του Mickey Mouse, ενώ στη συνέχεια απέκτησε την δική του σειρά επεισοδίων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων ο Pluto δεν αντιπροσωπεύει κάποιο συγκεκριμένο είδος σκύλου αλλά ένα τυπικό κυνηγόσκυλο. Τα σκυλιά ράτσας Bloodhood πιθανολογείται να είναι η έμπνευση για τη δημιουργία του.

Snoopy, 1950

Φαντασιόπληκτο αλλά πολύ συμπαθητικό και γλυκό ζωάκι. Πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά “Peanuts” (Τα Φιστίκια) στις 4 Οκτωβρίου του 1950. Δημιουργία του Αμερικανού Charles M. Schulz, αρχικά εμφανιζόταν χωρίς ομιλία, σαν ένα απλό σκυλί. Στη συνέχεια όμως άρχισε να παίρνει ανθρώπινες συνήθειες και τελικώς έγινε μία από τις διασημότερες φιγούρες των κόμικ. Κηδεμόνας του Snoopy είναι ο Charlie Brown, ο οποίος φέρεται να τον απέκτησε από τη φάρμα της Daisy Hill Puppy Farm.

Τι ράτσα είναι ο Snoopy;
Και οι δύο, Snoopy και Charlie, έχουν αναφέρει πολλές φορές τη ράτσα Beagle. Μπορεί χρωματικά να διαφέρει ο Snoopy από τα κλασικά Beagle αλλά θυμίζει αρκετά αυτά τα χαριτωμένα και σπιρτόζικα σκυλιά.

Intefix από τον “Asterix”, 1959

Ο μικρούλης Intefix είναι ο σκύλος και η αδυναμία του τεράστιου Obelix. Πρόκειται για ένα θαρραλέο σκυλάκι, το οποίο κάνει την εμφάνισή του στο τεύχος “Ο γύρος της Γαλατίας”. Στο τεύχος “Αστερίξ και Κλεοπάτρα” σώζει τις ζωές του Asterix, του Panoramix και του Obelix αφού με την όσφρησή του τους οδηγεί έξω από την πυραμίδα. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις “ιdee fixe” , δηλαδή έμμονη ιδέα. Το διάσημο γαλλικό κόμικ Obelix έγραψαν οι Rene Goscinny και Albert Uderzo.

 

Snowy ή γαλλικά Milou από το Tintin, 1929

O Milou είναι ο πιστός σκύλος του Tintin, ενός Βέλγου δημοσιογράφου, ο οποίος μπλέκεται συχνά σε περίεργες και παράξενες περιπέτειες. Σήμερα ο Tintin αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα κόμικς παγκοσμίως, με περισσότερες από διακόσια εκατομμύρια πωλήσεις. Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 24 τεύχη ενώ το τελευταίο από αυτά κυκλοφόρησε το 1983. Επίσης, έχουν γυριστεί τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες. Ο Milou εκτός από πιστός φίλος είναι και συνεργάτης του Tintin καθώς του λέει πάντα τη γνώμη του και τον κρίνει όταν πρέπει.

Κοινοποίηση:
Tags: