11 Απριλίου, 2020

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, Τα σκυλιά ονειρεύονται τους ιδιοκτήτες τους την ώρα που κοιμούνται

Η Dr. Deirdre Barrett, κλινικός ψυχολόγος στο Harvard University, βρήκε ότι ενώ τα ανθρώπινα όνειρα και η διαδικασία που τα περιβάλλει έχουν ερμηνευτεί, λίγα πράγματα ξέρουμε για τα όνειρα των ζώων και πώς λειτουργεί το υποσυνείδητό τους.

“Όλα σχετικά με τα όνειρα των ζώων είναι υποθετικά, αλλά επειδή όλα τα θηλαστικά έχουν παρόμοιο κύκλο ύπνου, άρα και φάση REM στη διάρκεια της οποίας εκτυλίσσονται τα όνειρα, υποθέτουμε εύλογα ότι και τα θηλαστικά εκτός των ανθρώπων έχουν παρόμοια όνειρα με εμάς.” λέει η επιστήμονας.

Έτσι από αυτήν την ομοιότητα μπορούμε να υποθέσουμε κάποιες από τις συνήθειές τους στον ύπνο, το υποσυνείδητο και τα όνειρα.

Η ψυχολόγος συμπληρώνει: “Όσον αφορά τις διαφορές με τα ζώα, για παράδειγμα τα ποντίκια έχουν πιο γρήγορα στάδια ύπνου άρα και πιο σύντομα όνειρα.”

Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ανάλογα με τον κύκλο ύπνου του ζώου και πώς είναι τα όνειρά του. Για παράδειγμα, τα χρυσόψαρα δεν κοιμούνται πολύ, άρα μπορεί να μην βλέπουν μεγάλα όνειρα.

“Οι άνθρωποι βλέπουν παρόμοια όνειρα, δηλαδή πράγματα που απασχολούν το μυαλό τους στη διάρκεια της μέρας και ίσως εμφανίζονται στα όνειρά τους λίγο πιο συγκεκχυμένα και λιγότερο λογικά. Το ότι τα σκυλιά είναι πολύ δεμένα με τους ανθρώπους που τα αγαπάνε, σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι και τα σκυλιά ονειρεύονται τους ανθρώπους που αγαπάνε, αισθάνονται τη μυρωδιά τους, βλέπουν το πρόσωπό τους και τις δραστηριότητές τους μαζί.”

Είναι πολύ γλυκό να ξέρουμε κάτι τέτοιο. Σίγουρα, τα σκυλάκια βλέπουν στον ύπνο τους και την ρουτίνα τους όπως το φαγητό και τις υπόλοιπες ανάγκες τους ή τις τιμωρίες που έχουν υποστεί κατά καιρούς για να είναι φρόνιμα. Άλλωστε με τέτοιο δέσιμο δεν θα μπορούσε παρά να είναι έτσι.

Όπως καταλαβαίνετε, όσο πιο ευτυχισμένη είναι η καθημερινότητα των τετράποδων φίλων τους μαζί μας, τόσο πιο όμορφα θα είναι και τα όνειρά τους, οπότε κάντε κάθε μέρα τους χαρούμενη!

Κοινοποίηση:
Tags: