16 Αυγούστου, 2016

Συγκλονιστική ιστορία! Έκαναν προξενιό σε ετοιμοθάνατη λιονταρίνα και δείτε τι έγινε… (ΦΩΤΟ)

Δύο κακοποιημένα λιοντάρια, άρρωστα και υποσιτισμένα βρίσκονταν στα πρόθυρα του θανάτου μέχρι που βρέθηκαν από εθελοντές καταφυγίου διάσωσης αγρίων ζώων στο Τέξας.  Τα δύο ζώα ήταν σε κακή κατάσταση στο καταφύγιο, αλλά όταν γνωρίστηκαν μεταξύ τους άλλαξαν τα πάντα…

Ο Kahn και η Sheila, δύο αφρικανικά λιοντάρια διασώθηκαν από τον ίδιο ιδιοκτήτη αλλά με διαφορά αρκετών μηνών μεταξύ τους. Τα δύο ζώα δεν είχαν ποτέ ξαναδεί το ένα το άλλο, άλλα είχαν υποφέρει τις ίδιες κακουχίες στα χέρια του άνδρα που τα εκμεταλεύοταν εμπορικά για τους ίδιους σκοπούς. Είχαν εισαχθεί με σκοπό να ενοικιάζονται για παιδικά πάρτυ, εκδηλώσεις και γάμους στα οποία οι καλεσμένοι έβγαζαν φωτογραφίες μαζί τους.

980xΌταν μεγαλώναν αρκετά και δεν του ήταν πια χρήσιμα τα εγκατέλειπε σε κάποια περιοχή ή απλά σταματούσε να ενδιαφέρεται και να τα ταίζει, μέχρι να αρρωστήσουν σοβαρά και να πεθάνουν. Όταν ανακαλύφθηκαν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε, η άδεια του ανακλήθηκε αλλά τα δύο λιοντάρια είχαν ήδη υποφέρει αρκετά.

980x (1)

Ο  Kahn, είχε περάσει ήδη 6 χρόνια μαζί του και έφτασε στο καταφύγιο Texas’ In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Education Center τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς, ενώ η Sheila απομακρύνθηκε από την ιδιοκτησία του, από το υπουργείο Γεωργίας, τον Ιούλιο.

lioness

Ο Kahn είχε τραύματα σε όλο του το σώμα και το μεγαλύτερο μέρος της ουράς του ήταν φαγωμένο, πιθανότατα από τον ίδιο λόγω στρες ή ακινησίας και είχε σοβαρά προβλήματα στα οστά λόγω του υποσιτισμού, με αποτέλεσμα να προχωράει με μεγάλη δυσκολία. Παρέμενε όμως πολύ φιλικός με τους ανθρώπους και έδειχνε να αισθάνεται άνετα και ευχάριστα στο νέο του περιβάλλον. Η Sheila όμως, ήταν σχεδόν πεθαμένη…

980x (2)

Ήταν μόλις 15 μηνών, αλλά έπασχε από μυική ατονία και συντονισμό λόγω του εγκλεισμού της σε μικρό κλουβί για πολύ καιρό. Αδυνατούσε να σταθεί όρθια ή ακόμα και να κρατήσει το κεφάλι της ψηλά για να πιεί νερό μόνη της, το οποίο επιπλέον είχε γείρει από μόνο του στο πλάι λόγω της κατάστασης του μυϊκού της συστήματος.

980x (3)

Όταν την βρήκαν θεώρησαν πως κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να θανατωθεί. Τις 4 πρώτες μέρες έκανε μόνο εμετό και έμενε ξαπλώμένη ακίνητη, χωρίς ζωή. Οι εθελοντές όμως δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

980x (4)

Για δύο εβδομάδες την ταίζαν με το χέρι μπουκιές κιμά, τις οποίες εβαζαν βαθιά μέσα στο στόμα της για να αναγκαστεί να τις φάει. Αφού η κατάσταση της δεν βελτιώνοταν αισθητά, αναγκάστηκαν να κάνουν περισσότερες εξετάσεις που έδειξαν πως έπασχε από τοξοπλάσμωση, ένα παράσιτο που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα με συμπτώματα όπως η απώλεια όρεξης και ο λήθαργος. Είχε επίσης σοβαρή έλλειψη βιταμίνης Α, αλλά πλέον μπορούσαν να εκπονήσουν ένα σχήμα θεραπείας και η λιονταρίνα άρχισε σιγά-σιγά να ανακάμπτει.

980x (5)

Την εποχή που το καταφύγιο είχε τελειώσει με τις προσθήκες νέων ενδιαιτημάτων για τα λιοντάρια, τα δύο ζώα ήταν πλέον σε ικανοποιητική κατάσταση για να μεταφερθούν στους νέους χώρους τους, που βρίσκονταν δίπλα-δίπλα. Η Sheila, που μέχρι τότε δεν έδειχνε όρεξη για ζωή, μόλις είδε τον καινούριο της γείτονα, τον ερωτευθηκε παράφορα. Και ο Kahn όμως, περπατούσε πάνω-κάτω καμαρωτός, επιδεικνύοντας την αρχοντική του εμφάνιση για να την εντυπωσιάσει.

980x (6)

Σύντομα η λιονταρίνα στειρώθηκε και μετά την αποθεραπεία της, οι εθελοντές αποφάσισαν να δουν αν πράγματι ταιριάζουν μεταξύ τους και να τους αφήσουν να βγούν για ένα “ραντεβού”…

980x (7)

Τα πρώτα μικρά σε διάρκεια “ραντεβουδάκια”, γίνονταν σύντομα χωρίς επίβλεψη από το προσωπικό…

980x (8)

Μετά τους επιτρέψαν να περάσουν το βράδυ τους στον ίδιο χώρο.Τρείς μήνες αργότερα έγινε και ο “γάμος”…

980x (9)

Σήμερα ζούν ευτυχισμένοι μαζί στον ίδιο χώρο και χωρίς αμφιβολία η Sheila έχει το πάνω χέρι στη σχέση τους.

980x (10)

Της αρέσουν τα παιχνίδια, τα χαρτόκουτα, η προσοχή και ασφαλώς ο συζυγός της!

980x (11)

Ο Kahn από την άλλη, δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με το να είναι το δεύτερο βιολί σε αυτήν την σχέση, εκτός από τις στιγμές που κάποιο άλλο αρσενικό λιοντάρι πλησιάζει…

980x (12)

Και τότε δείχνει ποιος είναι ο αρχηγός…

980x (13)

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: The Dodo

Κοινοποίηση:
Tags: