28 Αυγούστου, 2016

Συγκινητική επανένωση! 2,5 μήνες μετά τον μαραθώνιο στην έρημο Γκόμπι, αθλητής και σκυλίτσα ξανά μαζί! (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Όταν ο Dion Leonard έπαιρνε μέρος στον μαραθώνιο αγώνα της ερήμου Gobi ήξερε πως θα ήταν μία εμπειρία ζωής. Αυτό που δεν φανταζόταν ήταν πόσο θα του άλλαζε την ζωή! Στην διαδρομή που κάθε συμμετέχοντας έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του, βρήκε τον πιο απρόσμενο συνοδοιπόρο!

Παίρνοντας μέρος στην διαδρομή της ερήμου Gobi στις αρχές Ιουνίου, ο Αυστραλός μαραθωνοδρόμος Dion Leonard, είχε αποφασίσει πως θα κάνει τον αγώνα έρχοντας αντιμέτωπος με τις ανθρώπινες αντοχές σε σώμα και πνεύμα στην διαβόητο μαραθώνιο αγώνα του θανάτου που κρατάει εφτά μέρες. Εκεί που κάθε αθλητής σηκώνει μόνος του το βάρος της προσωπικής του θέλησης ο Dion απόκτησε έναν απρόσμενο συνοδοιπόρο που του έδωσε τη δύναμη να συνεχίζει.

Dion-Leonard-Gobi2

Τη δευτερη μέρα της διαδρομής συνειδητοποίησε πως δίπλα του έτρεχε ένα μικρό σκυλάκι. Χωρίς να ξέρει γιατί διάλεξε αυτόν και όχι κάποιον άλλο, συνέχισε την διαδρομή μέχρι που έφτασαν σε κάποιο ποτάμι. Η μικρή δίστασε αλλά ακολούθησε και ο Dion φοβήθηκε πως μπορεί να μην τα καταφέρει να περάσει σώα στην απέναντι όχθη και αποφάσισε να την κουβαλήσει ο ίδιος. Μετά από αυτό δεν άφησε το πλευρό του ούτε στιγμή. Όταν ο Dion περνούσε τη γραμμή τερματισμού έγραφε ιστορία ως ο άνθρωπος που έτρεξε το μαραθώνιο με έναν αδέσποτο σκύλο και αποφάσισε να υιοθετήσει την “συναθλήτρια” και να την ονομάσει Gobi!

Dion-Leonard-Gobi4

Γύρισε στην Μ. Βρετανία και ξεκίνησε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει το ποσό που χρειαζόταν για να επανενωθεί με την Gobi που είχε μείνει πίσω. Ανοιξε ένα λογαριασμό στον οποίο, οποιος ήθελε μπορούσε να καταθέσει χρήματα για να συγκεντρωθεί το ποσό των 5.000 λιρών για την πληρωμή της καραντίνας , τους κτηνιατρικούς ελέγχους και το κόστος των χαρτιών υιοθεσίας. Αντί για αυτό το ποσό, συγκέντρωσε 19.000 λίρες από όλο τον κόσμο, καθώς η ιστορία είχε γίνει πρωτοσέλιδο και όλοι θαυμάζαν το σθένος και την επιμονή ενός αδέσποτου σκύλου να τρέξει δίπλα στο πλευρό ενός τυχαίου αγνώστου. Χάρισε τα υπόλοιπα χρήματα σε καταφύγια ζώων και ξεκίνησε τις διαδικασίες υιοθεσίας.

Dion-Leonard-Gobi6-600x450

Όμως η Gobi ήταν άφαντη!  Κανείς δεν γνώριζε που είχε εξαφανιστεί και ο Dion έπρεπε να ψάξει να την βρει. Άνοιξε μία σελίδα στο facebook με το όνομα “Bring Gobi Home” και ζητούσε βοήθεια σε πληροφορίες και χρήματα για να καλύψει το ποσό των 10.000 λιρών που θα κόστιζε το ταξίδι πίσω στην Κίνα.

Clipboard03

 

Τρείς εβδομάδες αργότερα, την Τετάρτη 24 Αυγούστου εντόπισαν την Gobi και επιτέλους ξανασυναντήθηκαν μετά από 2,5 μήνες. Στο video που ανέβασε στη σελίδα “Bring Gobi Home” ακούγεται μία γυναίκα να εξηγεί στα κινέζικα, πως η Gobi είχε μία πληγή στο πόδι της και έδειχνε χτυπημένη από κάποιον.

Clipboard02

Θα χρειαστεί να περάσουν περίπου έξι μήνες για να είναι επίσημα δική του. Η Gobi θα πρέπει να μεταφερθεί από το Uramqi που βρίσκεται στο Πεκίνο σε καραντίνα αρκετών μηνών πριν της επιτραπεί να ταξιδέψει. Μετά θα περάσει άλλο ένα διάστημα σε καραντίνα στην Μ. Βρετανία, όπου θα ξαναπεράσει από ιατρικούς ελέγχους. Η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα, αλλά και αυτός είναι ένας αγώνας που θα τρέξουν μαζί!

Dion-Leonard-Gobi3

Δείτε το video:

 

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: