8 Σεπτεμβρίου, 2016

Συγκινητική αφοσίωση! Σκύλος αρνείται να φύγει από το πλευρό νεκρού ηλικιωμένου που πνίγηκε στην Λακωνία (VIDEO)

Δεύτερη μέρα μετά την θεομηνία της Τρίτης που χτύπησε τα χωριά της Λακωνίας και ένα – ένα τα προβλήματα και οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους τα φουσκωμένα νερά του Ευρώτα βγαίνουν στην επιφάνεια. Μία ιστορία που εκτυλίχθηκε στην νότια πλευρά του νομού συγκλονίζει.

Ένας 77 χρόνος άνδρας έχασε τη ζωή του, στη Νότια Λακωνία την Τρίτη όταν βγήκε από το σπίτι του στο χωριό Βλαχιώτης για να σώσει τον σκύλο του που ήταν δεμένος σε δέντρο της αυλής. Το ρέμα της Λάκκας, που βρίσκεται κοντά στο χωριό είχε μετατραπεί σε χείμαρρο και σάρωνε τα πάντα στο περασμά του.

Ο άνδρας παρασύρθηκε από ορμητικά νερά σε απόσταση 200 μέτρων και ο σκύλος του τον ακολούθησε μέχρι το σημείο που ξεψύχησε. Η γυναίκα του 77 χρόνου άνδρα δεν πρόλαβε να πλησιάσει το σημείο, αν και προσπάθησε να τους βοηθήσει, καθώς εγκλωβίστηκε και αυτή. Ευτυχώς κατάφερε να κρατηθεί από ένα χτίσμα της αυλής και εκεί την βρήκαν οι διασώστες και την μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Ο σκύλος του σπιτιού παρέμεινε πιστός δίπλα στο άψυχο σώμα του ηλικιωμένου και υπέδειξε το σημείο που βρισκόταν. Όταν τα συνεργεία προσπάθησαν να ανασύρουν τη σορό του, ο σκύλος δεν επέτρεπε στους διασώστες να πλησιάσουν και δυσχέραινε το έργο τους. Μόνο όταν τον πλησίασε ένας γείτονας που τον γνώριζε καλά, άφησε το σημείο και οι άνδρες του συνεργείου κατάφεραν να απομακρύνουν το πτώμα του ηλικιωμένου άνδρα.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως ο δεσμός του σκύλου με τον άνθρωπο είναι τόσο στενός, που ακόμα και την ύστατη ώρα, ο πιστός του σύντροφος δεν ήθελε να τον αφήσει από τα μάτια του.

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: Info Secondary

Κοινοποίηση:
Tags: