Ιανουάριος 22, 2017

Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα! Κρατήστε τους σκύλους σας ακίνητους με… (VIDEO)

Όσες φορές και αν προσπαθήσατε μια ουρά κουνιόταν επίμονα, μια μουσούδα ρουθούνιζε με δυσαρέσκεια και τελικά ο σκύλος σας δεν στεκόταν στο ίδιο σημείο πάνω από πέντε δευτερόλεπτα, ίσως να λέω και πολλά! Υπάρχει τελικά τρόπος  να μείνει ακίνητος; Οι επιστήμονες απαντούν…

Ακόμα και αν ο σκύλος σας δεν ανήκει στους υπερκινητικούς και μόνο στη σκέψη ότι θα τον βάλετε να σταθεί ακίνητος για πάνω από μερικά δευτερόλεπτα φαντάζομαι θα γελάτε. Τι θα λέγατε αν έπρεπε να τον κάνετε να μείνει στο ίδιο σημείο, ξαπλωμένος, για οχτώ λεπτά;

Την περασμένη εβδομάδα επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα, με την οποία μελετούσαν τι καταλαβαίνουν οι σκύλοι από όσα τους λέμε και αν διαχωρίζουν τον τόνο της φωνής από την έννοια των λέξεων, αν τελικά γίνεται η ίδια διεργασία στον εγκέφαλο τους, όπως και στους ανθρώπους.

Σκάναραν δηλαδή τον εγκέφαλο τους για να μελετήσουν τις διεργασίες που πραγματοποιούνταν όταν άκουγαν συγκεκριμένες λέξεις. Όμως, για να γίνει αυτό έπρεπε οι σκύλοι να μείνουν ακίνητοι για οχτώ ολόκληρα λεπτά!

Clipboard01

Πολλοί θα αναρωτιέστε Πως στο καλό γίνεται αυτό; Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς Γίνεται αυτό;

Κι όμως γίνεται! Η Marta Gacsi, συμμετείχε στην έρευνα και ήταν η υπεύθυνη για την εκπαίδευση των σκύλων. Η ίδια αναφέρει ότι υπήρχαν καλά εκπαιδευμένοι σκύλοι, όμως είχε να κάνει και με εκείνους που δεν ήταν τόσο συνεργάσιμοι.

Οι σκύλοι έπρεπε να μείνουν απολύτως ακίνητοι, δεν έπρεπε ούτε τη γλώσσα τους να βγάλουν έξω, καταλαβαίνετε σε τι δύσκολη θέση βρισκόντουσαν! Οι ερευνητές ξεκίνησαν με τη σκέψη: Τι θα λέγαμε και τι θα κάναμε για να βάλουμε το πεντάχρονο παιδί μας να σταθεί απολύτως ακίνητο για τόση ώρα; Όμως δεν μπορούσαν να τους φέρονται σαν παιδιά, αλλά ούτε και σαν λύκους.

Οι σκύλοι είναι ξεχωριστοί και έτσι πρέπει να τους φερόμαστε. Οπότε και στην συγκεκριμένη μελέτη ακολούθησαν αυτό τον δρόμο! Επιβράβευση με ένα χάδι ή μια καλή κουβέντα και φυσικά κάποιο γλύκισμα!

Ακολουθούν δύο videos, στα οποία θα καταλάβετε τις διαφορές. Ένας νεαρός που δεν στέκεται στιγμή και ένας άλλος που είναι υπάκουος και πραγματικά ακίνητος! Ένας είναι ο τρόπος, σε κάθε περίπτωση… η επιβράβευση! Ο σκύλος πρέπει να νιώθει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, όσο περισσότερο νιώθει έτσι, τόσο περισσότερο θα σας ακούει!

Δείτε τα videos:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: The Washington Post

 

Κοινοποίηση:
Tags: