17 Νοεμβρίου, 2016

Στον πόλεμο δεν υπάρχουν διακρίσεις – Χτυπήθηκε το καταφύγιο αδέσποτων στο Χαλέπι…

Ένα καταφύγιο για γάτες που φιλοξενεί εκατοντάδες ζώα, αλλά και αρκετούς ανθρώπους που έχουν βρει άσυλο και αγάπη εν μέσω πολέμου, βομβαρδίστηκε, σύμφωνα με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

01

«Λυπάμαι που πρέπει να σας ενημερώσω για κάτι τέτοιο, αλλά το καταφύγιο βομβαρδίστηκε»  δήλωσε η Alessandra Abidin η οποία είναι υπεύθυνη για την σελίδα στο Facebook «Il Gattari d’Aleppo» .

Το καταφύγιο στη Συρία βομβαρδίστηκε και αρκετές γάτες έχασαν τη ζωή τους.

Το καταφύγιο έγινε διεθνώς γνωστό όταν ανακάλυψαν τον Mohamed Alaa Aljaleel, οδηγό ασθενοφόρου, γνωστός και ως «ο άντρας με τις γάτες στο Χαλέπι», τον ανακάλυψαν να ταϊζει και να φροντίζει όσες περισσότερες αδέσποτες γάτες  μπορούσε.

02

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη ζωή του Alaa..

03

Ο ίδιος είχε δημιουργήσει ένα χώρο και για τα παιδιά της πόλης, με στόχο να βρίσκουν μερικές στιγμές χαράς μέσα στο κατεστραμμένο Χαλέπι, που από το 2012 είναι ένα πεδίο μάχης. Περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την μεγαλύτερη πόλη της Συρίας για να σωθούν.

04

«Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να φεύγουν, τότε ήταν που οι γάτες ξεκίνησαν να έρχονται σε εμένα» είχε δηλώσει στο BBC ο Alaa.

Πρόσφατα όταν έπεσε μια βόμβα κοντά στο καταφύγιο, το μόνο που κατάφεραν να πουν όσοι γνωρίζουν τον ίδιο και το έργο του είναι ότι: «Για την ώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε και να τον υποστηρίζουμε.»

Περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: The Dodo

Κοινοποίηση:
Tags: