19 Αυγούστου, 2016

Σοκάρεται ο πλανήτης! Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τις προτιμήσεις των σκύλων!

Άντε τώρα να επιβιώσεις και αυτήν την σοκαριστική είδηση! Έρευνα καταρρίπτει το μύθο που θέλει τον άνθρωπο καλύτερο φίλο των σκύλων! Όταν έρχεται η ώρα της κρίσης, η κρίση των σκύλων πάει  περίπατο! 

Της Αλεξάνδρας Ράπτη

Ζωόφιλοι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να συνέλθουν από την σοκαριστική αποκάλυψη έρευνας που απέδειξε πως οι σκύλοι έχουν εγωιστική συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους! Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος, αλλά ο καλύτερος φίλος του σκύλου δεν είναι ο άνθρωπος!

person and dog

Αντί της άδολης αγάπης άνευ ορίων και όρων, της πίστης και του θαυμασμού, της αφοσίωσης και της αυτοθυσίας για τα δικά μας θέλω,  που πιστεύαμε μέχρι σήμερα πως αισθάνονται οι “πιστοί” μας φίλοι, μας αντιγυρίζουν ένα ψυχρό και κυνικό (ταιριάζει με το είδος, πως να το κάνουμε!) “άσε μας κουκλίτσα μου” και “δεν μας παρατάς βρε μπάρμπα” όταν πρόκειται για – κρατηθείτε παρακαλώ – τα παιχνίδια τους!

Polyone_Dog_Toy

Ναι και όμως! Οι σκύλοι είναι στοχοπροσυλωμένοι στα παιχνίδια τους και όχι στους ανθρώπους! Η έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Portsmouth, είχε ως στόχο να ανακαλύψει κατα πόσον οι σκύλοι προτιμούν να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη τους να εντοπίσει ένα χαμένο αντικείμενο, ή να δαγκώσουν για εκατομμυριοστή φορά εκείνο το μαδημένο, αηδιαστικό, γεμάτο σάλια πλαστικό κόκκαλο, που δεν αφήνουν με τίποτα από το στόμα τους! Και μαντέψτε τι προτίμησαν!

playtoys

Τοποθέτησαν στις αντίθετες γωνίες ένος χώρου, δύο αντικείμενα που θα αποτελούσαν το μέσο της έρευνας. Στην μία πήγε το αντικείμενο που υποτίθεται πως αναζητούσε ο ιδιοκτήτης, ένα σημειωματάριο στην συγκεκριμένη περίπτωση και το αγαπημένο παιχνίδι κάθε σκύλου στην άλλη. Ζητήσαν από τον ιδιοκτήτη κάθε σκύλου να βγει από το δωμάτιο και να ξαναμπεί, προσποιούμενος πως αναζητά απεγνωσμένα το σημειωματάριο, την ώρα που ο σκύλος του θα ήταν απασχολημένος να προτιμήσει είτε αυτό, είτε το παιχνίδι του.

Για περισσότερη ίντριγκα προσθέσαν και ένα συρραπτικό. Η θεωρία ήθελε τους 24 δεσποζόμενους σκύλους που πήραν μέρος στην έρευνα, να προσπαθούν να βοηθήσουν τον “απεγνωσμένο” ιδιοκτήτη να βρεί το αντικείμενο (σημειωματάριο) και άντε στο τσακίρ κέφι, να συγχύζονται με το τι ακριβώς αναζητά και να τον οδηγούν στο εναλλακτικό, ανθρώπινης χρήσης αντικείμενο, δηλαδή το συρραπτικό. Αυτό θα σήμαινε πως στην πραγματικότητα προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά φευ…

IMG_9092

Η απόλυτη κατάρρευση του μύθου, σώθηκε μετα βίας την τελευταία στιγμή, όταν αφαίρεσαν το παιχνίδι από το δωμάτιο, επανέφεραν τον κάθε ιδιοκτήτη και του ζητήσαν να μιλήσει στον σκύλο του με γλυκιά και τσιριχτή φωνή στο στυλ: “Που είναι το καλό μου το αγόρι, ποιος θα βοηθήσει τον μπαμπά να βρεί το σημειωματαριό του;”. Οι σκύλοι που φαντάζομαι θα είχαν αρχίσει να βαριούνται θανάσιμα, χωρίς το τσουρομαδημένο κόκκαλο, μπήκαν στο φιλότιμο να υποδείξουν που είναι το αδιάφορο για αυτούς αντικείμενο, κυρίως επειδή ενθουσιάστηκαν με την προσοχή και όχι για κάποιο άλλο σημαντικό λόγο, ξέρω και εγώ όπως: “σ΄αγαπάω και αφού είναι σημαντικό για εσένα θα βοηθήσω”.

237

Την τελευταία μαχαιριά μας έριξε ο καθηγητής Clive Wynne από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα όταν με ακαδημαϊκή σοβαρότητα, επισήμανε πως το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ξεκάθαρο: Οι σκύλοι προτιμούν τα αντικείμενα, που προτιμούν οι σκύλοι!”  Και με αυτήν την ατάκα, μας αποτελείωσε…

Οι φιλόζωοι όλου του κόσμου χρειάζονται την συμπαράσταση σας. Ειδικά group therapy πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα για να διαχειριστούμε τη βαρύτητα της κατάστασης και τον ψυχικό κλονισμό. Ψυχολόγοι πρέπει να αναλάβουν πάραυτα, τις συνεδρίες διαχείρισης της κρίσης μεταξύ σκύλων και ιδιοκτητών, αν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει με τη βοήθεια των ειδικών και τη συζήτηση να το προσπαθήσουμε βρε αδερφέ… Αν μένει κάτι να σωθεί πριν μετακομίσουν όλοι οι σκύλοι σε μία χώρα αποκλειστικά φτιαγμένη από πλαστικά παιχνίδια, πρέπει να προσπαθήσουμε!

Wrigley-6382

Στη διαμάχη “άνθρωπος – πλαστικό κόκκαλο” χάσαμε κατά κράτος… Οι σκύλοι είναι εγωιστές και πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες. Προσωπικά, επειδή ακόμα βρίσκομαι σε φάση άρνησης, μόλις ολοκλήρωσα την ειδική κατασκευή φασόν, “σημειωματάριο ανθρώπου – σάντουιτς – σε πλαστικά κόκκαλα σκύλου” και μόλις γυρίσω σπίτι θα αποδείξω πόσο με αγαπάει και με υπολήπτεται ο σκύλος μου. Με εντελώς αδιάβλητο τρόπο ασφαλώς…


Αλεξάνδρα Ράπτη

Αρχισυντάκτρια mybestfriend.gr

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο  mybestfriend.gr

 

Κοινοποίηση:
Tags: