5 Αυγούστου, 2016

Σκύλος φύλακας – άγγελος “διέγνωσε” την λευχαιμία σε μικρό κοριτσάκι πριν τους γιατρούς! (ΦΩΤΟ)

Αυτό που έμοιαζε σαν ένα απλό κρυολόγημα, έκρυβε από πίσω του μια δυσάρεστη είδηση που κανένας γονιός δεν θέλει να ακούσει. Το δίχρονο κοριτσάκι των Philip και Georgina Wood, διαγνώσθηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και ο πρώτος που το κατάλαβε ήταν ο σκύλος τους.

Όταν η δίχρονη Philippa Wood, εμφάνισε συμπτώματα αδιαθεσίας οι γονείς της και ο γιατρός της δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα καθώς τα συμπτώματα θύμιζαν αυτά του παιδικού κρυολογήματος. Οι μέρες περνούσαν και δεν υπήρχε ορατή βελτίωση, όμως μια ακόμα πιο περίεργη συμπεριφορά τους τράβηξε την προσοχή και άρχισαν να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την υγεία της μικρής τους κόρης.

36DC99ED00000578-0-image-a-25_1470382617136

Όσες μέρες παρουσιάζε τα συμπτώματα η μικρή, ο σκύλος της οικογένειας συμπεριφερόταν πολύ παράξενα. Δεν έφευγε στιγμή από το πλευρό της και την περιτριγύριζε διαρκώς σαν να οσμιζόταν κάτι “περίεργο” επάνω της. Οι ανήσυχες κινήσεις του θηλυκού Border Collie, τους οδήγησε να πιστεύουν πως είχε έρθει η ώρα περαιτέρω διερεύνησης του “απλού κρυολογήματος”. Η διάγνωση που ήρθε μερικές μέρες μετά, τους “πάγωσε”. Το δίχρονο κοριτσάκι νοσούσε από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και έπρεπε επειγόντως να ξεκινήσει χημειοθεραπείες.

36DC99E500000578-0-image-a-16_1470382531783

“Η Bessie, συμπεριφερόταν διαφορετικά με την Philippa, μερικές μέρες πριν τη διάγνωση. Αν δεν ήταν ο σκύλος, ίσως να μην είχαμε αντιδράσει τόσο γρήγορα. Εξαιτίας της συμπεριφοράς του καταλάβαμε πως κάτι δεν ήταν φυσιολογικό” έλεγε ο πατέρας της, ευγνώμων που ο σκύλος τους ανήκει σε αυτήν την κατηγορία σκύλων που μπορούν να ανιχνεύουν μορφές καρκίνου στο ανθρώπινο σώμα.

36DC99B600000578-0-image-a-15_1470382521687

Η μικρή που έχει ήδη υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, πρόκειται να υποβληθεί σε νέο κύκλο στο νοσοκομείο Παίδων και δεν καταλαβαίνει τι της συμβαίνει, ο πατέρας της αναρωτιέται αν η μικρή του αισθάνεται πως τιμωρείται για κάτι που έκανε.“Νομίζω πως ξέρει τι της συμβαίνει, αλλά δεν καταλαβαίνει γιατί συμβαίνει σε αυτήν. Βλεποντάς την κανείς δεν αντιλαμβάνεται πως πάσχει από λευχαιμία, είναι ακόμα στην αρχή της θεραπείας. Τα φάρμακα που θα λάβει θα ρίξουν τα μαλλάκια της και θα χάσει περισσότερο βάρος” δήλωνε στην Daily Mail.

Clipboard

Η Philippa, που ακόμα δεν έχει κλείσει τα τρία έχει πολύ δρόμο μπροστά της, μέχρι να νικήσει την λευχαιμία. στο πλευρό της παραμένει πάντα η πιστή της φίλη Bessie, που είναι ο μικρός της φύλακας-άγγελος. Η Bessie, είναι ένα από αυτά τα σκυλιά που καταφέρνουν να “μυρίζονται” τις περισσότερες μορφές καρκίνου, αλλά ένα από τα λίγα που το δείχνουν τόσο έντονα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Μ.Βρετανία υπάρχουν πλέον πολλά προγράμματα εκπαιδευσης σκύλων στον εντοπισμό καρκινικών κυττάρων και όγκων ακόμα και σε πολύ πρώιμα στάδια. Σε κάποια νοσοκομεία χρησιμοποιούνται, όταν κάθε εξέταση έχει αποτύχει στο να εντοπίσει καρκινικές μορφές, παρ’ όλο που όλα τα ευρύματα το καταμαρτυρούν.

Είναι ακόμα μία “ιδιαίτερη” ειδικότητα σκύλων εργασίας που ο ιατρικός κλάδος μπορεί να επωφεληθεί στο μέγιστο βαθμό, περιττές και δαπανηρές εξετάσεις, αφού στοχευμένα ο σκύλος αντιδράει στο μέρος και το είδος του καρκίνου που εντοπίζει, βοηθώντας τους γιατρούς να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα, ερευνόντας εκεί ακριβώς που τους υποδεικνύει. Εχουν πολλά ακόμα να μας διδάξουν και ευτυχώς έχουμε αρχίσει και ακούμε!

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: