15 Αυγούστου, 2016

Σκοτώνουν τα δελφίνια στο Ρίο… Οικολογική καταστροφή ολυμπιακών διαστάσεων (VIDEO)

Στο Ρίο των Ολυμπιακών Αγώνων και των ολυμπιακών διαστάσεων αντιθέσεων μεταξύ φτωχών και πλουσίων συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα τις τρείς τελευταίες δεκαετίες, που οι προεκτάσεις του είναι και κοινωνικές.

Στην περιοχή που ζήτησαν από τους αθλητές να κολυμπήσουν στο νερό με κλειστό το στόμα, στον κόλπο των καναπέδων που επιπλέουν μαζί με τόνους σκουπιδιών και αποβλήτων, στον κόλπο Guanabara των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, βρισκόταν τη δεκαετία του 80 ένας φυσικός βιότοπος και το “σπίτι” 400 δελφινιών. Η ρύπανση που έχει καταστρέψει όλη την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής καθώς και τη θαλάσσια ζωή, έχει στοιχίσει τη ζωή 350 δελφινιών.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 35 δελφίνια σε τραγικές συνθήκες και καθημερινά χάνονται είτε από ασθένειες σχετικές με την έκθεσή τους στη ρύπανση, είτε από κατάποση αντικειμένων. Η μοναδική ευκαιρία που είχε η κυβέρνηση της Βραζιλίας να αξιοποιήσει διεθνή χρηματοδότηση για ουσιαστική μέριμνα προς το περιβάλλον λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, πέρασε ανεπιστρεπτί και η δεινή κατάσταση που έχει εισέρθει η οικονομία της, αφήνει λίγες ελπίδες για αναστροφή της οικολογικής και κοινωνικής καταστροφής που είναι προ των πυλών. Στο video που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι προσπάθειες οικολογικών οργανώσεων να διασώσουν τον εναπομείναντα πληθυσμό των δελφινιών και να εγείρουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: