Φεβρουάριος 22, 2020

Πολεμήστε τον καρκίνο με φυσικό τρόπο

Ο καρκίνος είναι μία λέξη που είναι στο μυαλό σχεδόν όλων των ιδιοκτητών σκύλου. Και αν ο καρκίνος δεν είναι στο μυαλό σας, θα πρέπει να είναι… αφού, στατιστικά, το σκυλί σας έχει 50/50 πιθανότητα να εκδηλώσει τη νόσο. Τα τρία καλύτερα βότανα ενάντια στον καρκίνο…

Λάδι Κάνναβης (Cannabis Oil)

Η κάνναβη χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς χιλιάδες χρόνια τώρα, και το λάδι της είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Η κάνναβη περιέχει κανναβινοειδείς ενώσεις εκ των οποίων μερικές δεν είναι ψυχοδραστικές (που σημαίνει ότι μπορούν να δράσουν στον εγκέφαλο και να επηρεάσουν τη διάθεση). Ενώσεις όπως η κανναβινόλη (CBN), η κανναβιδιόλη (CBD) και άλλες μορφές τετραϋδροκανναβινόλης (THC), όπως έχει αποδειχθεί, επιφέρουν οφέλη στην υγεία, ακόμη και χωρίς την παρουσία της ψυχοδραστικής ένωσης δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη (δέλτα-9-THC).

Η κάνναβη χρησιμοποιείται για αιώνες για ανακούφιση από τον πόνο, για την υγεία της καρδιάς, των ματιών και του δέρματος. Σύμφωνα με έρευνες η κάνναβη μπορεί να παίξει αποτελεσματικό ρόλο επίσης στην θεραπεία και στην πρόληψη του καρκίνουΣύμφωνα με έρευνα από Ισπανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου της Complutense που εκδόθηκε το 2009, η χρήση της τετραϋδροκανναβινόλης (THC) προκάλεσε το θάνατο καρκινικών κυττάρων του εγκεφάλου σε ποντίκια. Η THC προκάλεσε αυτοφαγία, μία διαδικασία όπου τα καρκινικά κύτταρα αυτοκαταστρέφονται, και το μέγεθος των όγκων μειώνεται. Το ίδιο αποτέλεσμα παρατηρήθηκε σε ανθρώπους που είχαν όγκους στον εγκέφαλο, χωρίς όμως τη χρήση της ψυχοδραστικής ένωσης δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη (δέλτα-9-THC).

Τα καρκινικά κύτταρα διαφέρουν από άλλα σωματικά κύτταρα στο ότι δεν αυτοκαταστρέφονται. Τα κανονικά κύτταρα που είναι γερασμένα ή φθαρμένα είναι προγραμματισμένα να αυτοκαταστρέφονται. Τα καρκινικά κύτταρα δεν έχουν πλέον αυτή την ικανότητα και τα μεταλλαγμένα κύτταρα συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να διαιρούνται και τελικά να σχηματίζουν όγκους, οι οποίοι αρχίζουν να παρεμβαίνουν στα όργανα του σώματος. Όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες, τόσο η THC όσο και η κανναβιδιόλη (CBD) προκαλούν απόπτωση ή αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων και παύουν την ανάπτυξη όγκων.

Παράλληλα, όπως έχει διαφανεί, η κάνναβη προλαμβάνει την μετάσταση, ή την εξάπλωση του καρκίνου στο αίμα. Επίσης, η κάνναβη μπορεί να τονώσει την όρεξη για φαγητό, κάτι που βοηθάει τα ζώα που υποφέρουν από καρκίνο αφού ο καρκίνος συνοδεύεται συχνά και από έλλειψη όρεξης για φαγητό.

Τέλος, μελέτες σχετικά με την κάνναβη δείχνουν ότι τόσο η THC όσο και η CBD μπορούν να αποτρέψουν την ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων σε όγκους, ένα φαινόμενο που εμποδίζει την πρόσβασή τους στη διατροφή και τελικά επιφέρει λιμοκτονία στο ζώο.

Παρόλο που δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες κλινικές μελέτες για τη χρήση κάνναβης σε σκύλους με καρκίνο, υπάρχουν αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα στον χώρο της έρευνας που να συνηγορούν για την συμπερίληψη της κάνναβης στον κατάλογό των κορυφαίων βοτάνων που καταπολεμούν τον καρκίνο.

Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ελαίου κάνναβης για τα κατοικίδια ζώα στις περισσότερες χώρες. Το εν λόγω λάδι είναι εύκολο στη χρήση – απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Λάδι σπόρων κάνναβης (Hemp Seed Oil)

Το λάδι σπόρων κάνναβης και το λάδι κάνναβης προέρχονται από το ίδιο είδος φυτού, την κάνναβη σατίβα (Cannabis sativa). Αλλά η κάνναβη έχει εκτραφεί για αιώνες για χρήση σε ρούχα και έλαια και αυτό έχει αλλάξει κάπως το φυτό.

Ενώ οι σπόροι κάνναβης είναι υψηλοί σε κανναβινοειδή, περιέχουν πολύ λίγα THC και αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ σπόρων κάνναβης (hemp) και της κανονικής κάνναβης (cannabis). Ενώ η περισσότερη κάνναβη (hemp) περιέχει περίπου 1% δέλτα-9-THC, η κάνναβη ή η μαριχουάνα μπορεί να περιέχει από 5-20%.

Το λάδι κάνναβης περιέχει επίσης ένα υγιές ισοζύγιο λιπών ωμέγα-6 και ω-3, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χρόνιας φλεγμονής και στη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, το λάδι κάνναβης (hemp) έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει τη μετάσταση και την ανάπτυξη του καρκίνου στον εγκέφαλο, το μαστό και τον πνεύμονα.  Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν άφθονα ζωτικά μέταλλα όπως το μαγγάνιο και τον ψευδάργυρο, καθιστώντας το ένα υγιές συμπλήρωμα σε οποιαδήποτε δίαιτα.

Για να δώσετε σπόρους κάνναβης στο σκύλο σας, μπορείτε είτε να το αλέσετε φρέσκο είτε να το αγοράσετε ως λάδι. Απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε λίβρα φαγητού (αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε να συνδυάσετε την κάνναβη με τα πουλερικά, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει το ισοζύγιο των λιπαρών οξέων).

Κουρκουμάς (Turmeric)

Ο κουρκουμάς και το ενεργό συστατικό του, η κουρκουμίνη, έχουν μελετηθεί εκτενώς για το ρόλο τους στη θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου. Ο Αμερικανικός Σύλλογος για τον Καρκίνο (American Cancer Society) ισχυρίζεται ότι “η κουρκουμίνη παρεμποδίζει την ανάπτυξη, μεγέθυνση, και εξάπλωση του καρκίνου. Πρόσφατα, η κουρκουμίνη έχει βρεθεί στο ερευνητικό και επιστημονικό επίκεντρο λόγω της ικανότητάς της να μειώνει το μέγεθος του όγκου και να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα”.

Μια μελέτη του 2012 σε αρουραίους έδειξε ότι η κουρκουμίνη θα μπορούσε να αποτρέψει τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης σε αρουραίους. Αυτό είναι σημαντικό εύρημα και για τα σκυλιά μου (και τα περισσότερα σκυλιά), δεδομένου ότι τόσοι πολλοί από τους σκύλους μας εκτίθενται σε χώρους όπου υπάρχει χορτάρι που ψεκάζεται με εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, που είναι σοβαρές αιτίες καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Σύμφωνα με ερευνητικά ευρήματα, η κουρκουμίνη που βρίσκεται στον κουρκουμά παρεμποδίζει την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του μαστού, προλαμβάνει και παρεμποδίζει όγκους του εγκεφάλου, αποτρέπει την ενεργοποίηση των κυττάρων του μαστού μέσω του ελέγχου της φλεγμονής και μπορεί επίσης να προκαλέσει απόπτωση (καρκινικό κυτταρικό θάνατο) στο οστεοσάρκωμα και να αποτρέψει έτσι τη μετάσταση του.

Ο κουρκουμάς επιφέρει επίσης πολλά άλλα οφέλη στην υγεία αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικός με την ασπιρίνη και την ιβουπροφαίνη ως παυσίπονο. Επιπρόσθετα, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι εξίσου αποτελεσματικός με τα στεροειδή και έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού ο καρκίνος και άλλες χρόνιες ασθένειες, όπως οι αλλεργίες, η αρθρίτιδα, η νεφροπάθεια και πολλές άλλες προκαλούνται από τη χρόνια φλεγμονή.

Η κουρκουμίνη στον κουρκουμά είναι δύσκολο να απορροφηθεί από το σκύλο σας γιατί δεν είναι υδατοδιαλυτός στο νερό, γι ‘αυτό πρέπει να τον συνδυάσετε με ένα λάδι όπως το λάδι καρύδας. Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε τα συστατικά που θα χρειαστείτε και μερικές οδηγίες παρασκευής:

  • 1/2 φλιτζάνι σκόνη βιολογικού κουρκουμά (βεβαιωθείτε ότι είναι βιολογικής καλλιέργειας έτσι ώστε να περιέχει πολλή κουρκουμίνη και να μην περιέχει φυτοφάρμακα)
  • 1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό
  • 1/4 φλιτζάνι βιολογικό, λάδι καρύδας ψυχρής συμπίεσης
  • Μπορείτε να προσθέσετε 1½ κουταλάκι φρεσκοαλεσμένο πιπέρι για να αυξήσετε την απορρόφησή του

Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια / χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει, τοποθετήστε το σε ένα βαζάκι και φυλάξτε το στο ψυγείο για όχι περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Μπορείτε να προσθέσετε τη Πάστα Κουρκουμά (Golden Paste) απευθείας στα γεύματα του σκύλου σας, αναμειγνύοντάς την με λίγο νερό ή κεφίρ. Τα περισσότερα σκυλιά δεν τα πειράζει καθόλου η γεύση!

  • Τα μικρά σκυλιά συστήνεται να αρχίζουν με ¼ του κουταλιού της σούπας την ημέρα
  • Τα σκυλιά μεσαίου μεγέθους συστήνεται να αρχίζουν με ½ κουτάλι της σούπας την ημέρα
  • Τα μεγάλα σκυλιά συστήνεται να αρχίζουν με ¾ του κουταλιού της σούπας την ημέρα
  • Τα πολύ μεγάλα σκυλιά συστήνεται να αρχίζουν με 1 κουτάλι της σούπας

Οι ποσότητες παραπάνω είναι απλά εισηγήσεις για την αρχή και μπορείτε να αυξήσετε το ποσό από εκεί και πέρα, μέχρι περίπου μια κουταλιά σούπας για μεγαλύτερα σκυλιά. Είναι προτιμότερο να χορηγείτε τον κουρκουμά σε μικρότερες ποσότητες μερικές φορές την ημέρα, επειδή η κουρκουμίνη φεύγει γρήγορα από το σώμα.

Εάν το σκυλί σας λαμβάνει οποιαδήποτε φάρμακα, ελέγξτε με τον κτηνίατρό σας πριν να του δώσετε κουρκουμά, καθώς μπορεί να αλληλεπιδράσει με μερικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών, και των φαρμάκων χημειοθεραπείας και για το διαβήτη.

Αυτά τα 3 βότανα μπορεί να αποτελέσουν μια σημαντική άμυνα κατά του καρκίνου για το σκυλί σας. Όπως ακριβώς βοήθησαν πολλά σκυλιά, μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της ανάπτυξης και της μετάστασης του καρκίνου και του σκυλιού σας. Ας το παραδεχτούμε… ζούμε σε έναν τοξικό κόσμο και προσφέροντας αυτή τη μικρή βοήθεια στο σκυλί σας διασφαλίζετε την υγεία και τη μακροζωία του.

Πηγή: dogsnaturallymagazine

Κοινοποίηση:
Tags: