8 Ιουλίου, 2020

Όσα προσπαθεί να σου δείξει ο σκύλος με τη μύτη του κι εσύ δεν τα αντιλαμβάνεσαι!

Ο σκύλος προσπαθεί με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σου. Μπορεί να μη ξέρει να μιλάει, αλλά είναι πολύ εκφραστικός όταν θέλει. Η μύτη του σκύλου “μιλά” από μόνη της, αλλά εσύ της δίνεις σημασία;

Ένας σκύλος ίσως δεν μπορεί να κουμαντάρει τα χέρια του και να σε πάρει αγκαλιά αλλά μπορεί να το κάνει με τη μουσούδα του. Η μύτη του σκύλου λειτουργεί σε διάφορες περιπτώσεις (όταν πεινάει για παράδειγμα) και θέλει να τραβήξει την προσοχή σου.

Εσύ, όμως, λαμβάνεις κάθε φορά το μήνυμα;

Όσα θέλει να σου πει η μύτη του σκύλου… Δώσε προσοχή!

Είναι αυτή η κίνηση που θα έρθει και θα τρυπώσει τη μουσούδα του όπου μπορεί και που θα βγάλει περίεργους ήχους από τη μύτη. Εκείνες τις στιγμές κάτι θέλει να σου πει.

«Γεια σου»

Τα σκυλιά όπως γνωρίζουμε είναι πολύ κοινωνικά. Και κάθε φορά που έρχεται ο γονιός τους, τα χαιρετούν με μεγάλη χαρά. Και το να τρυπώσουν τη μύτη τους στα χέρια τους, στο λαιμό, στα πόδια, στο πρόσωπο όπου βρουν είναι ένας τρόπος για να πουν “πόσο χάρηκα που σε είδα, πόσο χαίρομαι που είσαι εδώ” (μαζί με χαρακτηριστικό κούνημα της ουράς).

μύτη του σκύλου

«Είμαι το αφεντικό»

Όταν ένας σκύλος “ενοχλεί” υπερβολικά κάποιον άλλο σκύλο ή άνθρωπο με τη μύτη του, όταν βγάζει και περίεργους θορύβους θέλει απλά να δείξει πως έχει την κυριαρχία πάνω στον άλλον, πως είναι το αφεντικό!

«Εσύ είσαι το αφεντικό»

Άβυσσος η ψυχή του σκύλου! Όταν ένας σκύλος τρίβει το πρόσωπό του γύρω από ένα άλλο σκυλί και όταν το γλείφει, αυτό σημαίνει πως είτε σέβεται τον άλλον σκύλο, είτε δείχνει υποβολή. Είναι σαν να λέει “δεν αποτελώ απειλή, ας παίξουμε”. Το ίδιο κάνει και στον άνθρωπο!

«Δώσε μου λίγη προσοχή»

Ας είμαστε ειλικρινείς… ποιος μπορεί να του αντισταθεί όταν ζητά την προσοχή; Όταν τρυπώνει τη μουσούδα του και σε κοιτά με τα κουταβίσια μάτια; Κανείς! Ο σκύλος ξέρει το κόλπο και το εφαρμόζει κάθε φορά.

μύτη του σκύλου

«Υπάρχει φαγητό; Πού είναι το φαγητό;»

Ο σκύλος σου μπορεί να κάνει τα πάντα για το φαγητό. Τα πάντα! Όταν, λοιπόν, θέλει να τσιμπήσει λίγο από αυτό που τρως κι εσύ, τότε θα κάνει τα κουταβίσια μάτια και θα δείξει και λίγο ενοχλημένος με τη μύτη του, καθώς θα μυρίζει το φαγητό και θα του τρέχουν τα σάλια…

Κοινοποίηση:
Tags: