20 Σεπτεμβρίου, 2016

Ορφανό κοάλα βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά ενός λούτρινου… Σώθηκε την τελευταία στιγμή! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το βρήκαν στην άκρη του δρόμου λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη νεκρή μητέρα του και του έσωσαν τη ζωή. Είναι πολύ μικρό σε ηλικία και δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει στην άγρια φύση μόνο του.

Βρέθηκε στο Κουίνσλαντ, στην ανατολική Αυστραλία. Τη στιγμή του δυστυχήματος το μωρό ήταν γατζωμένο στην πλάτη της μητέρας και εκτοξεύτηκε σε απόσταση 20 μέτρων. Όταν το βρήκαν δεχόταν ήδη επίθεση από κοράκια. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Άγριων Ζώων.

a

Οι κτηνίατροι που ανέλαβαν το μωρό εξήγησαν ότι ξεπερνά τα προβλήματά του και μαθαίνει πώς να είναι ανεξάρτητο χάρη σε ένα λούτρινο κοάλα, στο οποία γατζώνεται όπως θα έκανε και αν ήταν με τη μητέρα του.

b

“Ο Shayne δεν τραυματίστηκε στο δυστύχημα. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας και να πάρει πολύτιμα μαθήματα για να μπορέσει να ζήσει ανεξάρτητος στην άγρια φύση”, είπε η διευθύντρια του ιδρύματος, Ρόζι Μπουθ.

c

Το Νοσοκομείο Αγρίων Ζώων νοσηλεύει κάθε μήνα 70-80 κοάλα. Τα μαρσιποφόρα αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την κλιματική αλλαγή, το φυσικό τους περιβάλλον χάνεται σταδιακά ενώ πέφτουν επίσης θύματα σκύλων και αυτοκινήτων.

Όταν έφτασαν οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι στην Αυστραλία, το 1788, ο πληθυσμός των κοάλα ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια. Καθώς συνήθως ζουν κρεμασμένα σε κλαδιά δέντρων, είναι δύσκολο να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός τους όμως υπολογίζεται ότι το 2012 υπήρχαν στη χώρα περίπου 330.000 κοάλα.

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: Daily Mail

Κοινοποίηση:
Tags: