28 Ιανουαρίου, 2020

Όλες οι αλήθειες σχετικά με τα καταφύγια και τις φιλοζωικές

Αν αγαπάς τα ζώα προσπάθησε να αντισταθείς στον πειρασμό να αγοράσεις από ένα pet shop. Πρωτίστως η ζωή δεν αγοράζεται με χρήματα και δεύτερον υπάρχουν πολλά αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα ζώα  που χρειάζονται μια ζεστή αγκαλιά, ένα ζεστό σπιτικό και λίγη αγάπη. Τα σκυλιά και οι γάτες που υιοθετούνται από καταφύγια/ φιλοζωικές οργανώσεις έχουν 5% λιγότερη  πιθανότητα να χρειαστούν κάποια επείγουσα επίσκεψη στο κτηνίατρο, για ασθένεια, σε σχέση με τα ζώα που αγοράζονται από pet shop. Αν έχεις ενδοιασμούς να ξέρεις πως κάνεις μια καλή πράξη και πως είσαι ένα βήμα πιο κοντά στον παράδεισο. Αν πάλι δεν σε έπεισα διάβασε τι λέει ο διάσημος κτηνίατρος Δρ. Μπένσον για τα εκτροφεία και πού είναι οι αλήθειες και τα ψέματα.

Ο πιστός σου φίλος θα χρωστά τη ζωή του σε σένα που του έδωσες μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ευτυχισμένο κοντά σου.

Ο Dr. Τζουλς Μπένσον απαντά:

ΜΥΘΟΣ: ΑΝ ΘΕΣ ΚΟΥΤΑΒΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Κουτάβια υπάρχουν και στα καταφύγια/κυνοκομεία. Εκεί υπάρχουν ζώα όλων των ηλικιών.

ΜΥΘΟΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ/ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ.
ΑΛΗΘΕΙΑ: 25% των σκύλων στα κυνοκομεία/καταφύγια αδέσποτων είναι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σκύλων και γατών στα καταφύγια.

ΜΥΘΟΣ: ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Πολλά ζώα σε καταφύγια λαμβάνουν ήδη εκπαίδευση από τους εθελοντές ή μαθαίνουν να περπατούν με λουρί ενώ κοινωνικοποιούνται λόγω της συμβίωσης με άλλα ζωάκια. Έτσι η προσαρμογή στη νέα τους οικογένεια είναι εύκολη.

ΜΥΘΟΣ: ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα περισσότερα καταφύγια στειρώνουν αρσενικά και θηλυκά ζώα ή προσφέρουν χαμηλή τιμή στείρωσης όταν το ζώο φτάσει στην κατάλληλη ηλικία. Ακόμα, όλα τα ζώα έχουν microchip αφού το ορίζει ο νόμος.

ΜΥΘΟΣ: ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ‘Η ΣΕ ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα ζώα από καταφύγια δεν είναι περισσότερο επιρρεπή σε κακή συμπεριφορά ή προβλήματα υγείας απ ότι τα καθαρόαιμα. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα ζώα σε καταφύγια λαμβάνουν καλή κτηνιατρική φροντίδα και είναι υγιή ώστε να μπορούν να υιοθετηθούν.

Κοινοποίηση:
Tags: