Φεβρουάριος 6, 2019
||||| 0 0 |||||
118

Ο σκύλος μου πεινάει! Τι να προσέχουμε όταν διαλέγουμε το γεύμα του.

Οι περισσότερες ξηρές τροφές στην αγορά παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο σκύλος μας για μια υγιή ανάπτυξη, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες που μπορούν να του προκαλέσουν προβλήματα.
Δώστε λοιπόν μεγάλη προσοχή όταν επιλέγετε τα γευματά του. Δείτε παρακάτω κάποια από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στις τροφές:


Χαμηλής ποιότητας πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι πάρα πολύ σημαντική για την υγειά του σκύλου. Οι ‘φτωχής’ προέλευσης πρωτεΐνες όπως π.χ. από Σόγια, γλουτένη καλαμποκιού χρησιμοποιούνται κατά κόρων από πολλές εταιρείες παρασκευής ξηρών τροφών. Είναι γεγονός ότι τα σκυλιά χρειάζονται στη διατροφή τους κάποια ποσότητα σιτηρών, όχι όμως ως αντικατάσταση του κρέατος όπως συχνά βλέπουμε σε κάποιες τροφές.

Υποπροϊόντα
Όταν λέμε ‘υποπροϊόντα’ αναφερόμαστε σε ακατάλληλα προς βρώση σημεία του σώματος όπως λαιμός, αυτιά, μουσούδα, πόδια, πνεύμονες, σπλήνα, έντερα, κ.α. Κάποιοι υποστηρίζουν τη φιλοσοφία, πως τα ζώα όταν βρίσκονται στην άγρια φύση τρώνε οποιαδήποτε μέρη του θηράματος τους ακόμα και αυτά που εμείς οι άνθρωποι χαρακτηρίζουμε ως ‘υποπροϊόντα’. Ακόμα και αν αυτό ισχύει ένα ζώο στην αγρία φύση εκτός από αυτά τα ‘υποπροϊόντα’ τρέφεται και με αγνό ψαχνό κρέας του θηράματος του. Εάν το ζώο τρέφεται καθημερινά μόνο με αυτής της χαμηλής ποιότητας υποπροϊόντα και χωρίς τη συμπλήρωση ψαχνού κρέατος τότε τα προβλήματα υγείας είναι φυσικό επακόλουθο.

Συντηρητικά
Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα χημικά συντηρητικά όπως Εthoxyquin κ.α. που συναντάμε σε πολλές τροφές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο συκώτι και άλλες ασθένειες. Επισημαίνεται ότι το επιτρεπόμενο όριο είναι 0,01%.

Χρωστικές ουσίες
Οι χρωστικές ουσίες είναι χημικής προελεύσεως χρώματα που αναμειγνύονται με τα συστατικά της τροφής ώστε να βελτιωθεί η εξωτερική εμφάνιση του προϊόντος και να γίνει πιο ελκυστικό προς το ανθρώπινο μάτι, παρά για το ζώο που θα το καταναλώσει.

Προέλευση κρέατος
Η προέλευση του κρέατος είναι παράγοντας υψίστης σημασίας σε μια τροφή. Υπάρχουν τροφές οι οποίες περιέχουν κρέας και όχι υποπροϊόντα κρέατος, όμως δυστυχώς το κρέας αυτό είναι κατηγορίας ‘4D’. Η κατηγορία κρεάτων ‘4D’ είναι ότι χειρότερο και δυστυχώς σε χώρες όπως η Αμερική, δεν θεωρείται παράνομη και οι εταιρείες παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν ως φθηνή πηγή κρέατος χωρίς να θωρούνται παράνομοι!
Τι είναι το κρέας 4D:

Dead – Νεκρά ζώα
Dying – Ζώα ετοιμοθάνατα
Diseased – Άρρωστα ζώα
Disabled – Ζώα με ειδικές ανάγκες
Εντοπισμός κρεάτων 4D:
Η ουσία ‘Πεντοβαρβιτάλη’ η όποια έχει εντοπισθεί σε τροφές ζώων, είναι χημικό που χρησιμοποιείται για την ευθανασία ζώων. Αυτό αποδεικνύει πως το κρέας το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις συγκεκριμένες τροφές είναι κρέας ‘4D’, δηλαδή προέρχεται από ζώο στο οποίο έγινε ευθανασία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγειάς.

 

Κοινοποίηση: