27 Ιουνίου, 2020

Μωρά ελέφαντες βασανίζονται για να γίνουν «υπάκουα» στους τουρίστες: Ανατριχιαστικό βίντεο στο φως

Σοκαριστικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι δένονται για μέρες με αλυσίδες ώστε να «σπάσουν» και να συμμετέχουν σε σόου, να αφήνουν τους τουρίστες να τα πλησιάζουν και να σκαρφαλώνουν στην πλάτη τους.

Μια εκπαίδευση-βασανιστήριο των μωρών ελεφάντων ήρθε στο φως μαζί με ένα σοκαριστικό βίντεο. Τα ζώα δένονται σφιχτά με αλυσίδες για μέρες ώστε να γίνουν αρκετά «υπάκουα» στους τουρίστες – για παράδειγμα, να τους αφήνουν να τα πλησιάζουν και να σκαρφαλώνουν στην πλάτη τους, αλλά και να συμμετέχουν σε σόου.

Το οπτικό υλικό είναι ντοκουμέντο μιας βάναυσης πρακτικής που, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση World Animal Protection (WAP), χρησιμοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες στην Ταϊλάνδη. Τα μωρά απογαλακτίζονται βίαια από τις μητέρες τους, δένονται με σχοινιά και καρφώνονται με μεταλλικούς γάντζους.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιανουάριο 2020 οκτώ μωρά ελέφαντες βιντεοσκοπήθηκαν στην Ταϊλάνδη να βασανίζονται, με εμφανείς ανοιχτές πληγές στο σώμα τους. Μια άλλη σκληρή μέθοδος, ψυχολογικού βασανισμού αυτή τη φορά, είναι να εξαναγκάζονται να διασχίζουν δρόμους γεμάτους κόσμο, υποτίθεται για να εξοικειωθούν με τα πλήθη των τουριστών.

Ψυχαγωγία βαμμένη με αίμα

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται, σύμφωνα με σχετικό άρθρο του «Independent», ότι στην Ταϊλάνδη υπάρχουν 2.800 ελέφαντες σε αιχμαλωσία. Η WAP ζήτησε να τερματιστούν οι βάναυσες πρακτικές και να τεθούν κανονισμοί στην αιχμαλωσία ελεφάντων. Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε: «Εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτά τα έξυπνα, κοινωνικά πλάσματα πέφτουν θύματα ενός σκληρού εμπορίου που στερεί από τα μωρά ελέφαντες τις μητέρες και τις οικογενειακές κοινότητές τους. Στην άγρια φύση η μαμά, η κόρη και η εγγονή περνούν όλη τη ζωή τους μαζί».

Τα περισσότερα ζώα που ζουν αιχμάλωτα δεν θα επιβιώσουν αν απελευθερωθούν στην άγρια φύση, οπότε μια καλύτερη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήταν ένα καταφύγιο ελεφάντων. Η WAP ενημερώνει επίσης τους τουρίστες πως οι εμπειρίες επαφής με τους ελέφαντες που πλασάρονται ως αθώα ψυχαγωγία, μπορεί να κρύβουν πίσω τους βάναυσα βασανιστήρια. Προτείνει, τέλος, η παύση στον τουρισμό λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού να γίνει ευκαιρία ώστε να αλλάξουν τα πράγματα.

Δείτε το βίντεο:

Κοινοποίηση:
Tags: