8 Σεπτεμβρίου, 2016

Μνήμη ελέφαντα! Επιστρέφει εκεί που την έσωσαν για να τους δείξει το μωρό της! (VIDEO)

Η Galana βρέθηκε εγκαταλειμμένη και σε κακή κατάσταση στην Κενυατική Σαβάνα, όταν ήταν μικρή. Το  David Sheldrick Wildlife Trust την περιέθαλψε και την φρόντισε για 7 χρόνια, μέχρι το 2011 που θεώρησαν πως είναι έτοιμη να επιστρέψει στην άγρια φύση. Πρόσφατα επέστρεψε με ένα δωράκι

Η Galana δεν απομακρύνθηκε πότε πολύ μακριά από το καταφύγιο και συχνά έκανε επισκέψεις για να δει τους ανθρώπους που την μεγάλωσαν με τόση φροντίδα και αγάπη τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Τα τελευταία χρόνια όμως είχε σταματήσει να πηγαίνει στο κέντρο διάσωσης και νόμιζαν πως είχε απομακρυνθεί με κάποιο κοπάδι που μετανάστευε, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι ενήλικοι ελέφαντες.

Πριν μερικές μέρες, ακριβώς πριν το χάραμα, έκανε την επανεμφάνιση της και αυτή τη φορά δεν ήταν μόνη! Δίπλα της έκανε τα πρώτα της δειλά και ασταθή βήματα, η κόρη της Gawa που μόλις είχε γεννηθεί! Η Galana με την μικρή Gawa πλησίασε την κλειστή πόρτα και περίμενε να την υποδεχθούν για να τους δείξει σαν περήφανη μητέρα το μωρό της, που δεν θα είχεμπορέσει να φέρει ποτέ στον κόσμο αν δεν είχε διασωθεί.

elephant and baby2

Μπαίνοντας στον χώρο του καταφυγίου την συνόδευσαν αμέσως 5 άγριοι ταύροι και έτρεξαν να την προϋπαντήσουν δύο μικρά ορφανά ο Laragai και ο Narok που έδειχναν ενθουσιασμένοι και φρόντισαν την μικρή Gawa σαν στοργικές νταντάδες!

elephants and baby4

Πολύ σύντομα ξεκίνησε ένα τρελό “πάρτυ” ελεφάντων με φωνές και “άγριους χορούς” γύρω από την μητέρα και το μωρό της. Κάποτε είχαν μεγαλώσει και αυτοί στο Wildlife Trust και επέστρεφαν σαν να γνώριζαν για τα γεννητούρια, να την συγχαρούν και να γιορτάσουν τη νέα ζωή!

elephants and baby3

Το όνομα Gawa, που οι ενθουσιασμένοι φύλακες έδωσαν στο μόλις λίγων ωρών μωρό, σημαίνει στα Σουαχίλι “μοιράζομαι”, καθώς όλοι οι ορφανοί ελέφαντες που έζησαν στο κέντρο διάσωσης επιστρέφουν αργά η γρήγορα για να τους δείξουν πως οι κόποι τους έπιασαν τόπο και πως πραγματικά δεν τους ξεχνούν ποτέ!

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: