22 Ιουλίου, 2016

Μικρός σκύλος διασώζεται την τελευταία στιγμή από οικογένεια που έπαιζε Pokemon Go! (VIDEO)

Η απρόσμενα επιτυχής διάδοση του Pokemon Go «σαρώνει» τον τελευταίο καιρό τις ΗΠΑ από άκρη σε άκρη και επεκτείνεται με φρενήρεις ρυθμούς στην Ευρώπη. Για την οικογένεια Τόμας η εξόρμηση στην φύση σε αναζήτηση μικρών τεράτων, έμελλε να είναι η αφορμή να μεγαλώσει η οικογένεια τους.

Δύσκολα θα φανταζόταν η επαγγελματίας νοσηλεύτρια Elizabeth Thomas όταν αποφάσισε να συνοδέψει τα τρία παιδιά της Hunter, Ethan και Tanner σε ένα κυνήγι pokemon monsters, πως το επιφανειακό διαδικτυακό παιχνίδι θα έπαιρνε μια πιο εκπαιδευτική τροπή για τους μικρούς της «εκπαιδευτές». Σε μια στροφή δίπλα στις ράγες του τραίνου, ανάμεσα στους πυκνούς θάμνους και σε δυσπρόσιτο σημείο, ένα μικρό μπίγκλ περίμενε στωικά και αθόρυβα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Αρχικά το μικρό ζώο διακρινόταν μετα βίας, καθώς είχε αρχίσει ήδη να πέφτει το φώς της ημέρας, όμως τα 3 αγόρια που μέχρι εκείνη τη στιγμή  αναζητούσαν να εντοπίσουν «μικρά τερατάκια» δεν άργησαν να εντοπίσουν το άτυχο τετράποδο. Ο «Ash» όπως τον ονομάσαν αργότερα – από τον Ash Catch ’em της τηλεοπτικής σειράς των Pokemon – βρισκόταν σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. Πυροβολημένος και χτυπημένος άσχημα, αιμορραγούσε από το δεξίο αυτί, είχε χάσει μέρος της ουράς του και έφερε μια εμφανή πληγή από τον πυροβολισμό.

Η οικογένεια Thomas δεν δίστασε ούτε στιγμή. Ο Ash βρέθηκε από το κατώφλι του θανάτου στην στοργή και φροντίδα του σπιτικού της οικογένειας, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες από την νοσηλεύτρια Elizabeth και παρέμεινε μέχρι το επόμενο πρωί, που τον παρέλαβε το πλησιέστερο καταφύγιο ζώων του Harlam County. Η ομολογουμένως κακή κατάσταση του άφηνε λίγες ελπίδες για επιβίωση, όμως ο Ash βγήκε νικητής από την δύσκολη δοκιμασία.

Μπορεί το Pokemon Go στην σύντομη μέχρι στιγμής ζωή του να έχει κατακτήσει τον δυτικό κόσμο. Ατυχήματα, ευτράπελα ακόμα και θάνατοι έχουν σημειωθεί στο κυνήγι της πιο περίεργης τρέλας της ψηφιακής εποχής μέχρι σήμερα. Όμως στην περίπτωση του Ash και τριών τουλάχιστον ακόμα περιπτώσεων διάσωσης ζώων που έχουν αναφερθεί εξ’ αφορμής του παιχνιδιού, αποδεικνύεται η σωτήριος διαφορά.

Σήμερα ο Ash αναρρώνει φυσιολογικά, παρακολουθείται στενά για μια καρδιακή επιπλοκή που παρουσίασε και ενδεχομένως να χρειαστεί μια νέα επέμβαση, όταν είναι αρκετά πιο δυνατός για να ανταποκριθεί. Το σίγουρο είναι πως όταν η περιπέτειά του τελείωσει, η οικογένεια Thomas περιμένει να τον κάνει το νεότερο μέλος της, καθώς από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την επιθυμία να τον υιοθετήσουν και να του δώσουν την αγάπη που τόσο του έλειψε.

Κοινοποίηση:
Tags: