18 Νοεμβρίου, 2016

Μαζί με τον σκύλο μας και στη… γυμναστική! Τι πρέπει να ξέρουμε και τι να προσέχουμε!

Γυμνάζεστε και θέλετε παρέα; Ο σκύλος σας σίγουρα δεν θα πει όχι. Χρειάζεται όμως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα και ο χρόνος μας να είναι εποικοδομητικός.

Αρχικά θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ορισμένα βασικά στοιχεία, αν είμαστε υπερδραστήριοι, αγαπάμε τη γυμναστική και θέλουμε τον αγαπημένο μας σκύλο μαζί.  Είναι όμως εφικτό να μας ακολουθήσει;
1
Αν ο σκύλος μας έχει πολλή ενέργεια, δηλαδή δεν του φτάνει η μεγάλη βόλτα στο πάρκο, το τρέξιμο είναι μια πολύ καλή λύση. Αλλά δεν είναι κάθε σκυλί φτιαγμένο για τρέξιμο! Τα σκυλιά με κοντή μύτη δεν είναι η τέλεια παρέα για το τζόγινγκ! Δεν μπορούν να αναπνεύσουν καλά και ζεσταίνονται γρηγoρότερα από τα υπόλοιπα.
02
Επίσης, δεν είναι καλό το τρέξιμο για μεγαλόσωμα-γιγαντόσωμα σκυλιά, γιατί έχουν λίγα έτη ζωής και δεν πρέπει να καταπονούν τα οστά τους. Ενώ όταν κάνει πολλή ζέστη τα σκυλιά με πολύ τρίχωμα, ζεσταίνονται πολύ και δεν είναι καλό να τρέχουν.
Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ο σκύλος μας πρέπει να μας ακούει. Και εμείς πρέπει να βλέπουμε τα σημάδια: Αν λαχανιάζει, αν φαίνεται κουρασμένος, αν μένει πιο πίσω από εμάς πρέπει να κάνουμε διάλειμμα.
3
Οι σκύλοι μας δεν χρειάζονται ιδιαίτερη εκπαίδευση για να τρέξουν αρκεί να περπατάνε δίπλα σας. Θα πρέπει ο σκύλος να περπατά με το λουρί δίπλα μας και να έχει μάθει να μην τραβά. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο όταν τρέχουμε γιατί μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουμε σε κάποιο φανάρι ή εμπόδιο.
01
Μόλις ξεκινήσουμε, ο σκύλος μας θα μας ακολουθήσει εύκολα. Επειδή όμως δεν έχει συνηθίσει μπορεί να βαριέται ή να αποσπάται η προσοχή του.
Αν εμείς είμαστε συνηθισμένοι και τρέχουμε 5 χιλιόμετρα σε ένα απόγευμα, δεν πρέπει να περιμένουμε το ίδιο και από το σκύλο μας την πρώτη μέρα. Ξεκινάμε με ένα δεκάλεπτο τρέξιμο στη γειτονιά και μαθαίνουμε σιγά σιγά στο σκύλο μας την διαδρομή και το ρυθμό.
Θα πρέπει να έχουμε πάντα νερό μαζί μας ή να επισκέπτόμαστε πάρκο με βρύση, καθώς υπάρχει κίνδυνος για θερμοπληξία. Ιδανικό είναι να του βρέχουμε με νερό το κεφάλι ή και το σώμα για να μην ιδρώνει, ειδικά το καλοκαίρι.
04
Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλύτερο να ξεκινάμε τις πολύ πρωϊνές ώρες που ακόμα έχει δροσιά και ο ήλιος δεν καίει. Η άσφαλτος γίνεται καυτή και μπορεί να σχίσει τις πατούσες του το μεσημέρι ή το απόγευμα. Εναλλακτικά, επιλέξτε χώμα ή γρασίδι για να προστατεύσετε τις πατούσες του.

Επειδή όμως έχει έρθει ο Νοέμβρης δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα και είναι μια καλή περίοδος τόσο για εμάς, όσο και για τους αγαπημένους μας τετράποδους συντρόφους να ξεκινήσουμε τη γυμναστική! Με προσοχή στο κρύο…

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr
Κοινοποίηση:
Tags: