20 Μαΐου, 2020

Κύπρος: Ήρθαν στον κόσμο δύο λευκά λιονταράκια στην Πάφο, εν μέσω καραντίνας (βίντεο)

Στο Ζωολογικό κήπο της Πάφου γεννήθηκαν δύο λιονταράκια εν μέσω καραντίνας, ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό.

O Ιούλιος Χριστοφόρου, κτηνίατρος και υποδιευθυντής του Ζωολογικού Κήπου, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως τα λιονταράκια που γεννήθηκαν πριν από μιάμιση εβδομάδα περίπου.

Οι γονείς τους ήρθαν στον Ζωολογικό κήπο πριν περίπου από 8 χρόνια από ένα Ζωολογικό κήπο στην Νότιο Αφρική. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου, προσαρμόστηκαν πάρα πολύ καλά και έχουν γεννήσει τρεις φορές. Όπως σημείωσε, τις πρώτες δύο γέννες δεν ήταν τόσο πετυχημένη η εκτροφή των νεογνών από την μητέρα τους, όμως αυτή τη φορά τα πάει πολύ καλά, λόγω και της ησυχίας που επικρατεί στο ζωολογικό κήπο με την καραντίνα και την ανυπαρξία των επισκεπτών.

Η ησυχία της καραντίνας, όπως είπε, βοήθησε αρκετά. Δεν είχαμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφόρου, επισκέπτες, αλλά είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα προγράμματα αναπαραγωγής. Ενδεικτικά τόνισε πως εξωτικά πτηνά και σπάνια ζώα που δεν είχαν γεννήσει στο παρελθόν, για πρώτη φορά φέτος χάρισαν υπέροχα «μωράκια» την περίοδο της αναπαραγωγής.

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοφόρου, το ζεύγος των λευκών λιονταριών εκτρέφονται συνήθως με κόκκινα κρέατα που τους αρέσουν πάρα πολύ. Προσπάθεια της διεύθυνσης, συνέχισε, είναι η αφομοίωση των συνθηκών που επικρατούν στην φύση.

Προσπαθούμε σημείωσε, «να αντιγράψουμε το τι θα έτρωγαν στην φύση και να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην αιχμαλωσία».

Κοινοποίηση:
Tags: