5 Αυγούστου, 2016

Είχε εγκαταλείψει τη θέληση για ζωή όταν… (ΦΩΤΟ)

Η Aasha, βρέθηκε να περιοδεύει με ένα τσίρκο σε τραγική κατάσταση. Η άτυχη τίγρης είχε υποφέρει πολλά και το χειρότερο ήταν η ζημιά που είχε προκληθεί στην υγεία της από την κακομεταχείριση και την ασιτία. Σε ηλικία 9 μηνών είχε εγκαταλείψει την θέληση για ζωή…

Μια τίγρης της Βεγγάλης στην ηλικία των 9 μηνών ζυγίζει περίπου 60 κιλά, η Aasha ζύγιζε μόλις 15, όσο ζυγίζει ένα μικρό 3 μηνών. Η ζωή της ήταν μια καθημερινή μάχη για επιβίωση απέναντι στην αδιαφορία, την κακοποίηση και τις επιθέσεις από την μεγαλύτερη τίγρη του τσίρκου. Για καλή της τύχη στην στάση που έκαναν στο  Texas τράβηξε την προσοχή της διασώστριας αγρίων ζώων Vicky Keahey, που είχε ιδρύσει την ακτιβιστική Μ.Κ.Ο. Texas’ In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Center.

rescue-tiger-recovery-circus-aasha-22

Το σώμα της την στιγμή που την βρήκαν ήταν καλυμμένο σχεδόν εξ ΄ολοκλήρου με σημεία χωρίς τρίχωμα, ξηρό και σκασμένο δέρμα με σκούρα σημάδια και αιμορραγούσε από ανοιχτές πληγές. Είχε μηκυτισιακή δερματοφυτία, μια πάθηση που σχηματίζει “στρογγυλά” μπαλώματα που δίνουν την αίσθηση της “κρούστας” και πονάνε πολύ.

rescue-tiger-recovery-circus-aasha-21

Το σοκ της αρχικής της εικόνας δεν επηρρέασε τη Vicky Keahey καθώς ήταν αποφασισμένη να το παλέψει με όλη της τη δύναμη. Δύο φορές καθημερινά έδινε τα αναγκαία φάρμακα στην άτυχη τίγρη και περνούσε όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε μαζί της. Σύντομα η θεραπεία την έκανε να νιώθει πιο δυνατή και έτσι για να της κάνει τα θεραπευτικά μπάνια που θα καταπολεμούσαν τη δερματική πάθηση, χρειαζόταν να παίξουν λίγο… κυνηγητό.

rescue-tiger-recovery-circus-aasha-13Χρειάστηκαν 8 εβδομάδες εντατικής θεραπείας, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πλέον ορατά, το τρίχωμα της είχε άρχισε να αποκαθίσταται και πλέον λάτρευε το νερό! 8 μήνες μετά είχε την αριστοκρατική εικόνα μιας νεαρής τίγρεως που έκανε την καρδιά του Smuggler, τον μεγαλύτερο τίγρη του καταφυγίου να χτυπάει σαν τρελλή και  να συμπεριφέρεται σαν τρυφερό γατάκι μπροστά στα πόδια της.  Πλέον ζούν μαζί στον ίδιο περιφραγμένο χώρο και ο Smuggler αισθάνεται πολύ υπερήφανος για την πανέμορφη του σύντροφο!

rescue-tiger-recovery-circus-aasha-10

rescue-tiger-recovery-circus-aasha-8

rescue-tiger-recovery-circus-aasha-1

rescue-tiger-recovery-circus-aasha-11

Πηγή: The Bored Panda

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: