20 Νοεμβρίου, 2016

Οι εικόνες που μας συγκλόνισαν… Τι έγινε τις επόμενες ημέρες στο σημείο που η αρκούδα χάιδευε τον σκύλο…

Οι περισσότεροι είδαν το video με την τεράστια πολική αρκούδα που χάιδευε τον σκύλο στον Καναδα!

Προς έκπληξη όλων στο ίδιο σημείο που είδαμε τις όμορφες, αλλά ασυνήθιστες εικόνες, μια μέρα μετά στη δημοσιότητα ήρθε η δυσάρεστη είδηση ότι έπρεπε να ακινητοποιήσουν μια άλλη πολική αρκούδα που σκότωσε έναν από τους δεμένους σκύλους του καταφυγίου στο Churchill, στη Μανιτόμπα.

Ο Brian Ladoon δήλωσε στο CBC News ότι εντόπισε εννέα αρκούδες κοντά στην περιοχή όπου κρατά τα σκυλιά του και ότι μία από αυτές σκότωσε έναν από τους σκύλους του. “Αυτή ήταν η μόνη μέρα που δεν ταϊσαμε τις αρκούδες, η μόνη νύχτα που δεν αφήσαμε τίποτα έξω γι’ αυτές.» αναφώνησε οργισμένος.

Στη Μανιτόμπα ωστόσο, είναι παράνομο να ταϊζεις τις πολικές αρκούδες καθώς είναι είδος υπό εξαφάνιση. Απτόητος, ο Ladoon είπε ότι τις φροντίζει…

Ο Ian Stirling, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, δήλωσε στο CBC ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στον Ladoon να δένει με αλυσίδα τα σκυλιά του έξω σε έδαφος που κυκλοφορούν πολικές αρκούδες, και ότι πιθανώς η αρκούδα ήταν “λεπτή και πεινασμένη.” Σύμφωνα με Inuit κυνηγούς, τα σκυλιά θα λειτουργήσουν ως φρουροί μόνο όταν δεν είναι αλυσοδεμένα, γιατί αν είναι δεμένα με μια αλυσίδα ξέρουν ότι είναι ευάλωτα σε μια επίθεση.

Ο Stirling χαρακτήρισε την πρακτική της σίτισης των πολικών αρκούδων ως «θανατική καταδίκη», λέγοντας ότι οι φιλικές σχέσεις που μπορεί να αναπτύξουν οι σκύλοι και οι πολικές αρκούδες, είναι αφύσικες και μπορεί να οδηγήσει μόνο στην καταστροφή.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

 

Κοινοποίηση:
Tags: