22 Φεβρουαρίου, 2017

Οι Γυναίκες Θεωρούν πιο Σέξι τους Άνδρες με Σκύλο! Εσείς τι λέτε;

Οι άνδρες που έχουν σκυλιά θεωρούνται πιο ελκυστικοί από εκείνους που επιλέγουν γάτες για συντροφιά και μιλήσαμε με μερικούς για να το διαπιστώσουμε.

Το θέμα δημοσιεύτηκε αρχικά στο Broadly.

Πρόσφατη έρευνα του ιστότοπου Match.com, όπου συμμετείχαν χρήστες του, αποκάλυψε ότι οι άνδρες ίσως είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες όταν είναι ιδιοκτήτες σκύλων. Το συμπέρασμα της έρευνας, με τίτλο Roles of Pet Dogs and Cats in Human Courtship and Dating, (Οι ρόλοι των κατοικίδιων σκυλιών και γατών στο φλερτ και τις ανθρώπινες σχέσεις), είναι ότι οι ρόλοι των κατοικίδιων στην κοινωνική και ερωτική ζωή μας εξακολουθούν να διευρύνονται.

Σύμφωνα με την έρευνα, «αυτή η δυναμική μπορεί να βρίσκεται στις ευρύτερες παρατηρήσεις της εξημέρωσης των ζώων, τις διαπολιτισμικές αλληλεπιδράσεις ανθρώπου-ζώου και σε στοιχεία για τις διαφορές φύλου στην ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά». Όμως, τα συγκεκριμένα ευρήματα ισχύουν και εκτός Match.com; Θα μπορούσαν να συγκριθούν με πασίγνωστες και βαρετές απόψεις για το φύλο;

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.210 ερωτηθέντες. Από αυτούς οι 733, δηλαδή το 60,6%, ήταν γυναίκες. Σύμφωνα με το The New Daily «σχεδόν όλες οι γυναίκες (97%) είπαν ότι πίστευαν πως η σχέση με έναν τύπο που έχει σκύλο θα μπορούσε να πάει καλά, ενώ το 39% δήλωσε ότι η ιδιοκτησία γάτας ήταν μία από τις αιτίες διάλυσης της σχέσης».

Όπως αναφέρεται στη σύνοψη της μελέτης «τα σκυλιά χρησιμεύουν συχνότερα από τις γάτες ως κοινωνικά βαρόμετρα στην αρένα των ερωτικών σχέσεων». Η εν λόγω έρευνα είναι μια προσπάθεια κατανόησης της εξελισσόμενης αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπινων σχέσεων και των οικόσιτων ζώων.

«Συζητάμε τα ευρήματα σχετικά με την αλλαγή των οικογενειακών προφίλ, συμπεριλαμβάνοντας την παράμετρο της χαμηλότερης γονιμότητας και των διευρυμένων ρόλων των ζώων συντροφιάς ως μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας», αναφέρει η μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: