Νοέμβριος 18, 2016

Η αγάπη θριαμβεύει σε κάθε ηλικία! Γιατί η αγκαλιά της γιαγιάς και του παππού θα είναι πάντα το πιο ζεστό καταφύγιο! (ΦΩΤΟ)

Η ανάγκη να αγαπάς και να αγαπιέσαι δεν φεύγει με τα χρόνια, αντιθέτως παραμένει και συνήθως αυξάνεται. Κάπως έτσι, με αυτή τη σκέψη, έλαβε χώρα και η παρακάτω κίνηση ενός οίκου ευγηρίας στην Αριζόνα, σε συνεργασία με ένα καταφύγιο αδέσποτων.

Αν και στην αρχή μπορεί να είχαν ορισμένες αμφιβολίες για το πως θα αναλάβουν να φροντίζουν μια ζωή, άνθρωποι που χρειαζόντουσαν οι ίδιοι φροντίδα, το εγχείρημα όμως… θριάμβευσε.

Η σκέψη ήταν απλή, θα έδιναν στους ηλικιωμένους ανθρώπους του οίκου ευγηρίας μικρά γατάκια που είχαν ανάγκη από μια αγκαλιά και πολλή αγάπη. Ό,τι δηλαδή χρειάζονται και οι γιαγιάδες και οι παππούδες όλου του κόσμου.

1

Όταν το καταφύγιο αδέσποτων στην Αριζόνα χρειαζόταν βοήθεια για τα νεογέννητα γατάκια, δεν υπήρχαν αρκετά χέρια για τη φροντίδα τους. Έτσι και η υπεύθυνη ήρθε σε επικοινωνία με τον οίκο ευγηρίας και αποφάσισαν να συνεργασθούν.

2

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που έχουν επίσης ανάγκη από φροντίδα λόγω κάποιας ασθένειας, όπως για παράδειγμα άνοιας, δεν χάνουν την επιθυμία να δώσουν και να λάβουν αγάπη.

3

Η ανατροφή των νεογέννητων αποδείχθηκε το καλύτερο «φάρμακο» για την ψυχολογία τους. Το χαμόγελο ζωγραφίστηκε και πάλι στα χείλη τους. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες του οίκου στην Αριζόνα, ένιωσαν και πάλι ότι προσφέρουν και όπως ανέφερε η υπεύθυνη του προγράμματος, τους βοήθησε όχι μόνο στην ψυχολογία, αλλά και στην υγεία τους.

4

Τα χάδια και η ζεστασιά που χαρίζουν άλλωστε αυτές οι μικρές χνουδόμπαλες, μόνο ευφορία και όμορφες στιγμές χαρίζουν στη ζωή όλων μας.

5

Αλλά και αντίστροφα, η φροντίδα του παππού και της γιαγιάς μόνο γερές βάσεις μπορεί να προσφέρει στα πρώτα βήματα – και όχι μόνο – ενός πλάσματος, είτε είναι δίποδο, είτε τετράποδο, με χαριτωμένα μουστάκια και τρίχρωμη ουρά.

6

Τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος ήταν υπέροχα, τόσο για τους ηλικιωμένους, όσο και για τα μικρά γατάκια που βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά τις πρώτες μέρες της ζωής τους και σίγουρα θα τη θυμούνται για πάντα!

7

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: Boredpanda

Κοινοποίηση:
Tags: