Μάιος 15, 2018
||||| 0 |||||
340

Οι 10 απίθανες φιλίες που σίγουρα δεν γνωρίζαμε…

Η φιλία είναι μία από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις του ανθρώπου. Του ανθρώπου μόνο; Όχι βέβαια! Ανάμεσα και στα ζώα δημιουργούνται δυνατοί δεσμοί φιλίας και όχι απαραίτητα σε ζώα του ίδιου είδους.

Από τη στιγμή που μπορούν τα ζώα να ξεχωρίζουν και να έχουν “φίλους” άλλης κατηγορίας ζώα, είναι φανερό πως έχουν την αντίληψη να καταλάβουν ποια πρόσωπα νιώθουν κοντά τους. Και επειδή εμείς μιλάμε με στοιχεία παρακάτω σου παρουσιάζονται σε μορφή φωτογραφιών 10 απίθανες φιλίες που και συ δεν ήξερες πως έχουν αναπτύξει δυνατούς δεσμούς φιλίας.

Ποιος είπε πως η φώκια δεν μπορεί να είναι φίλη με έναν πιγκουίνο;


Και τα δυο ζώα ανήκουν και στη στεριά και στη θάλασσα, ζουν σε απομονωμένα μέρη, οπότε γιατί να μην δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας μεταξύ τους ;

Ένας υδρόχοιρος και μερικές μαϊμούδες απολαμβάνουν ο ένας τη συντροφιά των άλλων


Χαρακτηριστικά εδώ βλέπουμε τις μαϊμούδες να εντυπωσιάζονται και να εξερευνούν εξονυχιστικώς το μεγάλο τρωκτικό που λέγεται υδρόχοιρος

Φίλος και προστάτης του κοτόπουλου ένα πιτ μπουλ


«Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό τη κότα» λέει ένα πολύ γνωστό ρητό. Ένα είναι σίγουρο πάντως, πως ένα πιτ μπουλ ξέρει πως να μεγαλώσει ένα κοτοπουλάκι.

Η συγκεκριμένη αγελάδα πρέπει να τρέφει βαθιά αισθήματα για τη γάτα

Και μόνο να προσέξει κανείς πόσο γλυκά της συμπεριφέρεται αυτό τα λέει όλα.

Ένας σκύλος και μία πάπια που τους αρέσει να κοιμούνται μαζί

Αυτό το μοσχάρι δείχνει την αγάπη του για το μικρό γουρούνι

Όταν δύο«πονηρά»μυαλά συναντιούνται


Ποιος να το περίμενε πως θα μπορούσε ποτέ μία γάτα και μία αλεπού να συμπαθούν η μία την άλλη. Ίσως και κανένας…

Όλοι κάτω από την ίδια στέγη πρέπει να λογίζονται ως φίλοι


Σε ένα οικείο περιβάλλον εάν υπάρχουν παραπάνω από ένα είδος ζώου, τότε να περιμένεις, είτε το σπίτι να’ναι ακατάστατο, είτε να μην έχει υπάρξει καμία ακαταστασία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ένας σκύλος και ένα κουνέλι θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλοί φίλοι, αν και δεν είναι κάτι που το βλέπει κανείς συχνά.

Μήπως καταρρίπτεται ο μύθος «περί έχθρας» μεταξύ γάτας και σκύλου;


Όλοι μας την έχουμε ακουστά αυτή την περιβόητη κόντρα. Μήπως, όμως, δεν είναι πάντα έτσι; Γιατί αποδεικνύεται πως μπορούν να συνυπάρξουν μαζί και γιατί όχι να ρίξουν και έναν υπνάκο.

Η γάτα και τα «μικρά της»…. κοτοπουλάκια


Υπό άλλες περιπτώσεις μία γάτα θα το γιόρταζε με τη τύχη της. Δεν βρίσκει και κάθε γάτα από μια στρατιά μικρά κοτοπουλάκια στη πλάτη της. Η συγκεκριμένη όμως μοιάζει να το αντιμετωπίζει πιο ήρεμα, πιθανώς επειδή θα της είναι οικεία πρόσωπα.

Συνεπώς ακόμη και στο περιβάλλον των ζώων δεν παίζει ρόλο, εάν ανήκει στην ίδια κατηγορία ζώων ένα από αυτά, ώστε να κάνει παρέα με κάποιο άλλο. Μπορεί να έχει για παράδειγμα όπως είδαμε μία γάτα πιο κοντά της ένα σκύλο παρά μία γάτα. Όπως και οι άθρωποι έτσι και τα ζώα έχουν αντίληψη και κάνουν τις επιλογές τους. Γι’αυτό και υπάρχουν και απίθανες φιλίες.

Κοινοποίηση:
Tags: