1 Σεπτεμβρίου, 2016

Γύρισε στη φύση! Η “Αρκούδα” επιστρέφει στην… αγέλη της! (ΦΩΤΟ)

Τον φωνάζουν “Αρκούδα” και είναι ένας πανέμορφος γκρίζος λύκος. Αν και ανήκει σε ένα είδος που είναι στενά συνδεδεμένο με τα μέλη της αγέλης του, έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που είδε άλλο λύκο. Για καιρό ζούσε σε ζωολογικό κήπο, μέχρι που μια μέρα όλα άλλαξαν!

Ο Bear πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του σε ένα κλουβί ζωολογικού κήπου στην Pennsylvania. Αν και τίποτα δεν έμοιαζε ότι θα αλλάξει, ήρθε η μέρα που ο αγώνας μιας ομάδας δικηγόρων, που πάλευαν για το δικαίωμα του να ζει στη φύση (όπως και των υπόλοιπων ζώων, συμπεριλαμβανομένης και μιας τίγρης της Σιβηρίας) δικαιώθηκε!

1

Το Animal Legal Defense Fund (ALDF)  κατέθεσε αγωγή για λογαριασμό των αιχμάλωτων ζώων, λέγοντας ότι «Ο ζωολογικός κήπος Animaland είχε επανειλημμένα αποτύχει να ανταποκριθεί ακόμη και τις πιο ελάχιστες απαιτήσεις για τη σωστή φροντίδα των ζώων σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο Animal Welfare, και αποκάλυψαν περισσότερες από 60 παραβιάσεις κατά τα τελευταία χρόνια.”

2

Ακόμα κι αν από τον ζωολογικό κήπο ισχυρίζονταν ότι βοηθούσαν τα ζώα, ύστερα από τη μήνυση το Animaland έκλεισε για τα καλά. Το ALDF βοήθησε στο συντονισμό της μεταφοράς του Bear και των άλλων ζώων.

3

Όταν ο Bear ξύπνησε μέσα στο κλουβί της μεταφοράς, δεν μπορούσε να φανταστεί τι γινόταν. Τον οδήγησαν μέχρι το νέο του σπίτι, στο Καταφύγιο Λύκων της Pennsylvania (Wolf Sanctuary of Pennsylvania), ένα ασφαλές καταφύγιο για λύκους σαν τον Bear, όπου θα ζούσε επιτέλους έξω από το κλουβί μαζί με άλλους λύκους.

4

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: The Dodo

Κοινοποίηση:
Tags: