29 Αυγούστου, 2016

Γυναίκα περνάει 4 ημέρες αιχμαλωσίας μέσα στο κλουβί ενός σκύλου γιατί… (ΦΩΤΟ)

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας εθελοντής για να βοηθήσει ένα ζώο που έχει αναλάβει την φροντίδα του; Η Whitney Steele εθελόντρια στο Arizona Animal Welfare League & SPCA του Phoenix μπορεί πλέον να ισχυριστεί πως είναι “αιχμάλωτη” της γοητείας που ασκούν τα ζώα στη ζωή μας…

Η Whitney Steele δουλεύει σε ένα καταφύγιο ζώων στο Phoenix της Αριζόνα και η ζωή της είναι στενά συνδεδεμένη με την ελπίδα που δίνει η διάσωση μιας ζωής και τη χαρά του να βλέπεις κάποιο ζώο να γίνεται μέλος μίας οικογένειας. Όμως πολλές φόρες τα ζώα παραμένουν στα καταφύγια πολύ καιρό πριν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος και αυτό έχει δραματικές επιπτώσεις στην ψυχολογία τους.

lana 01

Μία τέτοια περίπτωση ζώου που έμεινε στα “αζήτητα” ήταν η Lana. Η Lana ένα ημίαιμο bullmastiff είχε βρεθεί στους δρόμους κουτάβι και είχε υιοθετηθεί από μία οικογένεια, η οποία δεν μπορούσε πλέον να την φροντίζει. Στα τέσσερα της χρόνια, η Lana βρέθηκε για πρώτη φορά από τη ζεστασιά του σπιτικού της, έγκλειστη στο ψυχρό κένελ του καταφύγιου.

lana 02

Ίσως η επιλογή ενός καταφυγίου να είναι απείρως προτιμότερη από τη ζωή στους δρόμους. Ένα ζώο έχει άφθονο φαγητό, στέγη, φροντίδα και επαφή με ανθρώπους και άλλα ζώα, όμως αυτό είναι μόνο η μία πλευρά. Η άλλη είναι πως κάποια περνούν απαρατήρητα, καθώς οι επίδοξοι κηδεμόνες αναζητούν μικρότερα, νεότερα ή ακόμα και πιο εκδηλωτικά ζώα. Η σύντομη ζωή στο καταφύγιο για αυτά τα ζώα, γίνεται παραμονή επ’ αόριστον… Για τη Lana, αυτό σήμαινε 4 μήνες παραμονής κατά τους οποίους είχε ήδη προσπεραστεί από εκατοντάδες υποψήφιους κηδεμόνες και πλέον μαράζωνε. Είχε ανάγκη από μία στοργική οικογένεια και ο “ιδρυματισμός” είχε άφηνε έντονα σημάδια στην ψυχολογία και την φυσιολογία της. Θέλοντας να δείξει αυτήν την πλευρά, η Steele και να δείξει πως είναι η ζωή ενός ζώου στο καταφύγιο, πήρε μία δραστική απόφαση

lana 03

Εγκαταστάθηκε στο κλουβί της Lana και αποφάσισε πως θα φύγει μόνο όταν οι άνθρωποι λάβουν το μήνυμα, πως είναι να ζείς σε ένα τόσο μικρό και περιορισμένο χώρο για καιρό. Όσο άνετα και να προσπαθούν να κάνουν τα κένελ τα καταφύγια, δεν παύουν να είναι χώροι εγκλεισμού με περιορισμένα ερεθίσματα. Οι 4 μήνες που η Lana είχε περάσει μέσα σε ένα από αυτά, ήταν πολύς και αφού δεν θα έβγαινε σύντομα από αυτό, αποφάσισε να μπει και η ίδια μέχρι να υιοθετηθεί η Lana!

lana 04

Αυτό σήμαινε για την Steele, 24ωρη παραμονή στο κένελ, 7 ημέρες την εβδομάδα και ύπνο στο στρώμα του σκύλου. Όλη δηλαδή την εμπειρία, της ζωής της Lana! Για να ενημερώνονται οι έκπληκτοι επισκέπτες για την δράση της, τοποθέτησε μία επιγραφή στην πόρτα που εξηγούσε για ποιον λόγο διαμένει στο κλουβί ενός σκύλου! Το θέμα έφτασε στα μέσα ενημέρωσης και σύντομα η Steele λάμβανε δωρεάν γεύματα από τις τοπικές επιχειρήσεις και συζητούσε με πολίτες για την αποφασή της. Τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, τα τηλέφωνα και τα meeting τα έκανε και αυτά μέσα στο κένελ, έχοντας το laptop και την ατζέντα της μαζί.

lana 05

Το πρώτο κιόλας βράδυ συνειδητοποιούσε πως είναι να σου λείπει το σπίτι και η οικογένειά σου και αυτό την πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Η Lana βίωνε αυτό ακριβώς το συναίσθημα της μοναξιάς και της απομόνωσης κάθε μέρα και ώρα που περνούσε. Πάντως η Lana έμοιαζε ευχαριστημένη με τη νέα της συγκάτοικο και την συνεχή ανθρώπινη παρουσία δίπλα της…

lana 06

Το δέσιμο μεταξύ τους μεγάλωνε και η Whitney για να κάνει τον χρόνο να κυλάει πιο γρήγορα σκαρφιζόταν διαρκώς παιχνίδια και κοινές δραστηριότητες, όπως να μοιραστούν ένα κομμάτι πίτσα, να δουν συνδρομητική τηλεόραση μαζί,  να “μαλώσουν” για τα μαξιλάρια…Όσο και αν το ήθελε δεν μπορούσε η ίδια να υιοθετήσει την Lana, αλλά μπορούσε να την κάνει να αισθάνεται πως είναι να έχεις ένα σπίτι και ανθρώπους να σε αγαπάνε ξανά.

lana 07

Τόσο δυνατός ήταν ο αντίκτυπος της πράξης της που η Lana και η Whitney Steele έγιναν τοπικές διασημότητες. Και όλοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μία διασημότητα! Έτσι η εικόνα  της Lana που επανερχόταν στη ζωή μετά από τον μαρασμό, χτύπησε μία ευαίσθητη φλέβα στην καρδιά μίας γυναίκας που εμφανίστηκε και είπε, “θέλω να υιοθετήσω τη Lana”

lana 08

Η πρωτότυπη δράση της Steele, είχε ως αποτέλεσμα αυτό ακριβώς που ήθελε. Η Lana βρήκε ένα ζεστό και ευτυχισμένο σπιτικό και το καταφύγιο πλημμύρισε με ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τα ζώα που φιλοξενούνταν και πως μπορούν να βοηθήσουν. Το ισχυρό της μήνυμα πως τα καταφύγια μπορεί να προσφέρουν τα απαραίτητα, αλλά δεν είναι κάτι παραπάνω από φυλακές, δεν πέρασε απαρατήρητο και μας διδάσκει πως η θέληση και η αποφασιστικότητα μπορούν νε επιτύχουν μικρά καθημερινά θαύματα

Διαβάστε περισσότερα στο mybestfriend.gr

Πηγή: The Little Things

Κοινοποίηση:
Tags: