12 Αυγούστου, 2016

Γιγαντιαία επιχείρηση 300 ανθρώπων για να σωθεί ελέφαντας από πνιγμό! (VIDEO)

‘Ενα ολόκληρο χωριό προσπάθησε να βγάλει από τον βάλτο ένα θηλυκό ελέφαντα, που νωρίτερα είχε χτυπηθεί με ναρκωτικό βέλος και αναίσθητη κινδύνευε να πνιγεί στα λασπόνερα. Η ελεφαντίνα είχε ξεβραστεί στην περιοχή μέσω του ποταμού Βραχμαπούτρα πριν από εβδομάδες, λόγω των πλημμυρών. 

Ο θηλυκός ελέφαντας παρασύρθηκε από τα ρεύματα του ποταμού Brahmaputra στις φονικές πλημμύρες στα τέλη του Ιουνίου και ξεβράστηκε στην περιοχή Jamalpur, στο Sarishabari του Μπαγκλαντές, οπού κυκλοφορούσε προκαλώντας φθορές τις νύχτες στην περιουσία των χωριών Bogra, Sirajganj και Jamalpur.

Σε μία προσπάθεια να την απομακρύνουν προς περιοχή που δεν κινδύνευε και δεν προκαλούσε καταστροφές, οι κάτοικοι των χωριών κάλεσαν τους φύλακες του δασαρχείου, οι οποίοι προσπάθησαν να την αναισθητοποιήσουν με βέλος στις 2.00 το μεσημέρι για να την απομακρύνουν με ασφάλεια. Η ελεφαντίνα όμως παραπάτησε και έπεσε στο βαλτώδες σημείο του ποταμού και άρχισε να βουλιάζει.

Αμέσως συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 κάτοικοι του χωριού Kamrabad και προσπάθησαν να την βγάλουν από το νερό χρησιμοποιώντας όποιο μέσο είχαν εύκαιρο στη διαθέση τους. Οι 4 τόνοι που ζύγιζε ο θηλυκός ελέφαντας και τα ορμητικά νερά δεν έκαναν εύκολη την προσπάθεια τους να σώσουν το αναίσθητο ζώο από βέβαιο πνιγμό.

Η γιγάντια επιχείρηση 200-300 ατόμων, κράτησε κοντά μια ώρα και ευτυχώς στέφθηκε με επιτυχία, ενώ αρκετοί περίμεναν να συνέλθει από την αναισθησία αργά το απόγευμα. Μετά την περιπέτεια της θα μεταφερόταν πίσω στον τόπο από όπου είχε παρασυρθεί από τους χειμάρρους στο Άσσαμ της Ινδίας.

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο νέο site mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: