13 Μαΐου, 2020

Φωτογράφος φωτογραφίζει σκύλους στους δρόμους με έναν ξεχωριστό τρόπο

Την προηγούμενη χρονιά ο Βρετανός φωτογράφος δρόμου Alan Schaller έγινε γνωστός για τα υπέροχα ασπρόμαυρα πορτρέτα διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων που ζουν στο Μαρόκο. Σήμερα ο Schaller επιστρέφει και πάλι με μια υπέροχη σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστούν οι σκύλοι. Μικρά ή μεγάλα σκυλιά, αδέσποτα και μη στα πιο ωραία ασπρόμαυρα πορτρέτα: “Βρίσκω σκύλους που σε γενικά γραμμές είναι φιλικοί, απρόβλεπτοι και πιο διασκεδαστικοί από τους ανθρώπους. Κάθε ζώο που έχω φωτογραφήσει με έχει κάνει με κάποιον τρόπο να γελάσω, να περάσω καλά”, θα πει ο ίδιος.

Αυτό που έχει ο φωτογράφος ως κανόνα είναι να μην ενοχλήσει, να μην ταράξει με κανέναν τρόπο τη ζωή ενός αδέσποτου, το οποίο συχνά είναι άρρωστο ή τραυματισμένο. Σε κάποιες χώρες τα περισσότερα σκυλάκια που συνάντησε ήταν αδέσποτα. Όπως στην Ινδία, για παράδειγμα, που λέγεται ότι υπάρχουν πάνω από 30 εκατομμύρια σκύλοι που τριγυρνούν άρρωστοι ή πεινασμένοι στους αφιλόξενους δρόμους της χώρας.

Ο Schaller ελπίζει ότι με τα πορτρέτα αυτά θα ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο στο να βοηθήσει τις διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα αυτών των άτυχων πλασμάτων.

Λονδίνο, Μετρό

Λονδίνο, Μετρό

Πίζα, Ιταλία

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Λονδίνο, Μετρό

Casino Royale, Μονακό 

Λονδίνο

Δυτικό Σάσσεξ, Αγγλία

Καλκούτα, Ινδία

Λονδίνο, Μετρό

Κοινοποίηση:
Tags: