9 Νοεμβρίου, 2017

Αίτημα για έφεση μετά την αθώωση του κυνηγού που σκότωσε σέρνοντας τον σκύλο του στην άσφαλτο με Ι.Χ

Αίτηση στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών κατέθεσαν δύο φιλοζωικοί φορείς για να ασκηθεί έφεση σε βάρος της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πάτρα (υπ. Αριθ. 145/2- 11-2017) που αθώωσε τον άνδρα ο οποίος όπως αποδείχτηκε έσυρε στην άσφαλτο μέχρι θανάτου τον σκύλο του και με αγροτικό Ι.Χ. του στις 31 Οκτωβρίου 2017 και εντοπίστηκε τυχαία από διερχόμενο οδηγό στο 5ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Μεγάλου Σπηλαίου- Καλάβρυτα.

Την αίτηση κατέθεσαν οι «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας» και ο «Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας» και θυμίζουμε ότι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος που το κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο, δεν έκανε καταγγελία στην Αστυνομία αλλά έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδομείο το βίντεο στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή ο οποίος δήλωσε ότι σε αυτό το email ο αυτόπτης αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να κάνει καταγγελία, ούτε σταμάτησε τον δράστη γιατί φοβήθηκε.

Θυμίζουμε ότι ο δράστης συνελήφθη και δικάστηκε στι 2 Νοεμβρίου και το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του με τη σύμφωνη γνώμη δικαστή και εισαγγελέα καθώς πείστηκαν ότι ο κατηγορούμενος δεν βασάνισε επίτηδες το ζώο αλλά ο θάνατος του σκύλου ήταν ατύχημα καθώς ο οδηγός του οχήματος έχει πρόβλημα ακοής.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων ανατρέπουν τα επιχειρήματα του κατηγορούμενου που έπεισαν το δικαστήριο και επισημαίνουν ότι ο δράστης που είναι κάτοικος Σελινούντας Αιγίου και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι και κυνηγός αν και βαρήκοος είναι ουσιαστικά επικίνδυνος για την κοινωνία αφού οδηγεί Ι.Χ. ενώ δεν είδε καν ότι από την καρότσα είχε πέσει το ζώο, ενώ και το κοντό σχοινί με το οποίο είναι δεμένος ο σκύλος από το προφυλακτήρα αποδεικνύει ότι το σκυλί δεν δέθηκε στην καρότσα, όπως ισχυρίζεται ο δολοφόνος του.

Πηγή: zoosos.gr

Κοινοποίηση:
Tags: