25 Ιανουαρίου, 2017

Ένας σκύλος θεραπείας βοηθάει κακοποιημένο κορίτσι να καταθέσει! Μια συγκλονιστική ιστορία…

Κάποιες ιστορίες είναι πιο σκληρές από άλλες. Αυτή είναι μια αληθινά σκληρή ιστορία την οποία βίωσε και βιώνει ένα 14χρονο κορίτσι στην Αμερική.

Η μητέρα της την εγκατέλειψε και εκείνη έμεινε στο σπίτι, μαζί με άλλα δύο παιδιά υπό την “προστασία” του πατριού της, 66 ετών, και του 28χρονου γιου του. Όπως αναφέρει το κορίτσι οι δύο άντρες την κακοποιούσαν από το 2012, μέχρι και το 2016.

Στο δικαστήριο η 14χρονη κοπέλα παρευρέθηκε μαζί με την Άννα, έναν χρυσό θήραματοφόρο 2 ετών, εκπαιδευμένο να παρέχει τη φροντίδα του σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

Η Άννα, ως σκύλος θεραπείας, έχει προσφέρει την αγάπη της και σε άλλα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, έχει επισκεφθεί νοσοκομεία, αλλά και σπίτια χαρίζοντας ηρεμία και συναισθηματική ισορροπία σε όσους το χρειάζονται.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι από εκείνες που απαιτείται βοήθεια των ειδικών και πολλή αγάπη. Το κορίτσι βρέθηκε μόνο του και βασανίστηκε, αφού οι δύο άντρες την κρατούσαν κλειδωμένη στο υπόγειο του σπιτιού και την κακοποιούσαν σεξουαλικά. Μετά από πολλές προσπάθειες, τελικά κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή που την είχαν κλειδωμένη.

Στη δίκη η 14χρονη πλέον κοπέλα, βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δύο κατηγορούμενους και έπρεπε να αντιμετωπίσει ξανά όσα είχε βιώσει. Η υπέροχη σκυλίτσα στεκόταν δίπλα της όλη την ώρα. Το κορίτσι όταν κατέθετε και απαντούσε στους δικηγόρους, σταματούσε κοίταγε το σκύλο, μερικές φορές του χαμογελούσε και συνέχιζε.

Η δύναμη που δίνουν αυτοί οι σκύλοι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι αμέτρητη. Πρέπει να καταλάβουμε την αξία και το έργο τους, ώστε να βοηθηθούν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται. Η συντροφιά και η αγάπη των σκύλων γιατρεύει τις πληγές σε πολύ μεγάλο βαθμό και βοηθάει στην αντιμετώπιση ακόμα και των πιο σκληρών τραυμάτων.

Η μικρή κοπέλα με τη βοήθεια της Άννας, πήρε κουράγιο και δύναμη για να περιγράψει μια ακόμα φορά όσα έζησε ώστε να τιμωρηθούν αναλόγως οι εγκληματίες. Ο πόνος του παιδιού είναι πολύ μεγάλος και θα χρειαστεί χρόνος για να απαλυνθεί, όμως αυτό που τη βοήθησε η Άννα να καταφέρει ήταν ένα μεγάλο βήμα.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

Πηγή: Daily mail

Κοινοποίηση:
Tags: