27 Αυγούστου, 2016

Εκκενώθηκε επιτέλους ο χειρότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου με τα βαλσαμωμένα ζώα! (ΦΩΤΟ)

Ο διαβόητος ζωολογικός κήπος Khan Yunis στη Λωρίδα της Γάζας που έχει χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος του κόσμου, ένα πραγματικό κολαστήριο ψυχών, εκκενώθηκε επιτέλους αυτήν την εβδομάδα. Τα ζώα που άφησαν πίσω τους την κόλαση της Γάζας ταξιδέψαν ως το Αμμάν της Ιορδανίας.

Ο ζωολογικός κήπος είχε κατά το παρελθόν εκθέσει τα ζώα που πέθαιναν από την πείνα και τις κακουχίες βαλσαμωμένα μέσα στα κλουβιά που τα είχαν περιορισμένα. Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου Ziad Aweda είχε αγοράσει, κανείς δεν ξέρει πώς, τα διάφορα άγρια ζώα του Khan Yunis από τη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Σουδάν και την Νότιο Αφρική.

Ο Amil Khalil, επικεφαλής της κτηνιατρικής ομάδας, αναισθητοποιεί μία μαιμού για να μεταφερθεί με ασφάλεια.

Στην αποκλεισμένη από τους Ισραηλινούς Λωρίδα της Γάζας, τα ζώα εισήλθαν μέσω των αυτοσχέδιων υπόγειων στοών που ανοίγαν οι μαχητές της Χαμάς για να μετακινούνται πολεμιστές, όπλα, πυρομαχικά και ναρκωτικά, κάτω από την μύτη των φρουρών του Ισραηλινού στρατού. Το 2007 που άνοιξε ο ζωολογικός κήπος ήταν μία χρονιά γεμάτη εντάσεις και βομβαρδισμούς που κορυφώθηκαν σε εκτεταμένη σύρραξη το 2008. Ο Aweda ισχυρίστηκε πως μέσα στον πόνο και την δυστυχία, οι Παλεστίνιοι χρείαζονταν μία διέξοδο αισιοδοξίας και ψυχαγωγίας.

Μία μαϊμού παρακολουθεί την εκέννωση του κήπου και περιμένει ανυπόμονα και την δική της σειρά, σκαρφαλωμένη στο μεταλλικό της κλουβί.

Σήμερα, για την κατάσταση που επικρατούσε στο “ζωντανό νεκροταφείο” που αποκαλούσε “διέξοδο αισιοδοξίας”, κατηγορεί τις σκληρές συνθήκες ζωής, την αδύναμη οικονομία και τον παρατεταμένο αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ. Οι ίδιες συνθήκες όμως επικρατούσαν και τότε…

Πελεκάνος που μεταφέρεται για ιατρική περίθαλψη

Την Τετάρτη η οργάνωση διάσωσης και προστασίας αγρίων ζώων Four Paws κατάφερε επιτέλους μετά από χρόνια προσπαθειών και περιστασιακών επεμβάσεων που της επιτράπηκαν, να ανοίξει τον παρακμιακό κήπο και να διοργανώσει μία μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης. 15 άγρια ζώα και πουλιά, καθώς και η πιο θλιμμένη τίγρης του κόσμου, ο Laziz, έφυγαν από τη Λωρίδα της Γάζας και ταξίδεψαν άλλα σε προσωρινά καταφύγια και άλλα στην μόνιμη νέα κατοικία τους.

Οι εθελοντές της Four Paws μεταφέρουν τα ζώα εκτός του κήπου

O Laziz, μεταφέρθηκε στην Νότιο Αφρική, την περιοχή που εικάζεται πως είχε προέρθει εξαρχής, 5 μαϊμουδάκια που ήταν σε άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέχρι να δυναμώσουν για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες και άλλα 10 ζώα ταξίδεψαν ως το Αμμάν της Ιορδανίας, οπού βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην καραντίνα του New Hope Center μέχρι να βρεθούν καταλληλότερα καταλύματα. Από τα 100 ζώα που ζούσαν κάποτε στον Khan Yunis, μόνο 16 επέζησαν τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, την ασιτία, τις ασθένειες…

5 μαϊμουδάκια σες άσχημη κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο διπλανό Ισραήλ, μέχρι να είναι σε κατάσταση να ταξιδέψουν.

“Τώρα θα έχουν πρόσβαση σε επαρκή τροφή και την κατάλληλη ιατρική φροντίδα“, δήλωσε ο κτηνίατρος  Amil Khalil της Four Paws, “κατά το παρελθόν είχαμε προσφέρει επείγουσα βοήθεια σε  τροφή και προμήθειες για τα ζώα, τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία να τα διασώσουμε όλα μία και καλή”.

Ένα Ίμου δέχεται την φροντίδα του Παλεστίνιου εθελοντή. Ακόμα και το νερό ήταν πολυτέλεια για την φροντίδα των ζώων του Khan Yunis

In this Tuesday Aug. 23, 2016 photo, Palestinian Muhammed Owida, the owner of the Khan Younis zoo carries a turtle out of its mean cage to be transferred out of the Gaza Strip. An international charity has removed 15 animals it rescued from the Gaza Strip's main zoo, dubbed "the worst in the world." Four Paws, an animal welfare group, will resettle the animals from the Khan Younis zoo abroad, where they will have a chance at a better life. (AP Photo/Khalil Hamra)

Χελώνα κατά τη μεταφορά της

Το ίδιο βράδυ στο Αμμάν της Ιορδανίας η οργάνωση Al Ma’wa for Nature and Wildlife παραλαμβάνει την χελώνα μετά την ασφαλή της μεταφορά στο καταφύγιο New Hope Center

Επιτέλους απλώνει τα φτερά του. Όταν δυναμώσει αρκετά θα μεταφερθεί σε άλλο καταφύγιο προστασίας, σε κατάλληλο χώρο

Ακόμα και μωρά σκαντζόχοιρων υπήρχαν με μεγάλες ανάγκες

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Εικόνες από το παρελθόν του Khan Yunis, που τα νεκρά ζώα επανατοποθετούνταν στα κλουβιά βαλσαμωμένα, ανάμεσα στα ζωντανά ζώα που βρίσκονταν στο κατώφλι του θανάτου.

Βαλσαμωμένος κροκόδειλος που παραμένει σε κοινή θέα

Ο Ziad Aweda κατηγορούσε για αυτήν την εικόνα τις “δύσκολες συνθήκες της ζωής”.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

 

Κοινοποίηση:
Tags: