14 Αυγούστου, 2016

Έκανε την καλύτερη επιλογή για το γάμο του… Ανάπηρος βετεράνος επέλεξε για κουμπάρο τον σκύλο του! (VIDEO)

Ο καλύτερος φίλος του γαμπρού είναι συνήθως αυτός που έχει τη χαρά να γίνει ο κουμπάρος στο γάμο του. Μέσα στις υποχρεώσεις του είναι, εκτός από το να σταθεί στο πλευρό του, να διοργανώσει ένα καλό μπάτσελορ και να … κουνάει την ουρά του!

Όταν ο Justin Lansford γυρνούσε το 2013 στο σπίτι του μετά τη θητεία του στο Αφγανιστάν, ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Είχε χάσει το αριστερό του πόδι σε έκρηξη, έπασχε από κατάθλιψη, μετατραυματικό σοκ και όλα τα προβλήματα ψυχολογικής και συναισθηματικής απομόνωσης που παρουσιάζει η πλειονότητα των στρατιωτών, που επαναπατρίζονται μετά από υπηρεσία στις εμπόλεμες ζώνες.

Gabe8-768x512

Οι χιλιάδες νέοι που υπηρετούν στρατιωτική θητεία αδυνατούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες της καθημερινής ζωής και καταλήγουν απομονωμένοι με ένα μόνιμο θυμό. Το πρόβλημα αυτό έχει λάβει μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις καθώς οι πάσχοντες είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες και όλοι σε νεαρή ηλικία. Εδώ και μερικά χρονια οργανώσεις σε όλη τη χώρα προσπαθούν να βοηθήσουν τους βετεράνους να διαχειριστούν την νέα ζωή με τη βοήθεια σκύλων-θεραπευτών. Ο Gabe, ήταν ο σκύλος που ανατέθηκε στον Justin Lansford για αυτόν τον σκοπό από το ειδικό πρόγραμμα  Warrior Canine Connection.

Gabe6-768x512

Η βοήθεια του δίχρονου ειδικά εκπαιδευμένου golden retriever δεν περιοριζόταν μόνο στην ψυχολογική υποστήριξη αλλά και στην διαχείριση της καθημερινότητας, στις δουλειές του σπιτιού και στην επαφή με άλλους ανθρώπους. Με την παρουσία του Gabe, ο Justin είχε μια θεαματική αλλαγή στη συμπεριφορά και σύντομα αποφάσισε να προχωρήσει τη ζωή του, αφήνοντας πίσω τη σκοτεινή αυτή σελίδα.

GAbe9-768x512

Είχε έρθει η ώρα να κάνει πρόταση γάμου στην Carol Balmes, τη γυναίκα που ήταν στο πλευρό του από τα σχολικά τους χρόνια. Και ο πιο καλός τρόπος να το κάνει ήταν με τη συναισθηματική υποστήριξη του καλύτερου του φίλου Gabe. Και δεν υπήρχε αμφιβολία πως ο σκύλος του, που λάτρευε και η Carol θα ήταν ο καταλληλότερος κουμπάρος για το γάμο! Έτσι ο Gabe εκτός από παρών στην πρόταση γάμου, ήταν παρών και στην τελετή για να σταθεί στο πλευρό τους και να τους περάσει τις βέρες!

Gabe2-768x602

Και ασφαλώς δεν θα μπορούσε παρά να είναι ντυμένος ανάλογα με το βαθμό του, με την επίσημη στολή για αυτές τις περιπτώσεις…

Gabe3-768x512

Gabe2

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: