13 Φεβρουαρίου, 2020

Δείτε γιατί αυτός ο γερμανικός ποιμενικός δεν θα μεγαλώσει ποτέ

Γνωρίστε τον Ρέιντζερ, έναν γερμανικό ποιμενικό δυόμισι ετών, ο οποίος εξαιτίας μίας σπάνιας γενετικής νόσου θα μοιάζει για πάντα με ένα μικρό αξιολάτρευτο κουτάβι.

Στο Φοίνιξ της Αριζόνα υπάρχει ένας σκυλάκος που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.

O Ρέιντζερ, είναι ένας ενήλικος γερμανικός ποιμενικός δυόμισι ετών, που παρά την ηλικία του μοιάζει με μικρό κουτάβι.

 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πάσχει από μία σπάνια γενετική νόσο, που ονομάζεται υποφυσιακός νανισμός, η οποία ουσιαστικά μειώνει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης.

Τα σκυλιά που πάσχουν από αυτή τη νόσο, σταματούν να αναπτύσσονται σε μικρή ηλικία και εμφανισιακά μοιάζουν με μικρά κουτάβια.

Οι ιδιοκτήτες του, όταν τον πήραν σπίτι από τον εκτροφέα, παρατήρησαν ότι ήταν πιο μικροκαμωμένος από τα υπόλοιπα σκυλιά.

Κάποια στιγμή κόλλησε ένα παράσιτο, τη γιαρδία, (Giardia) όπου μετά από λίγους μήνες με την κατάλληλη φροντίδα θεραπεύτηκε.

Μετά την ανάρρωσή του όμως, οι ιδιοκτήτες του Ρέιντζερ παρατήρησαν ότι δεν αναπτυσσόταν πια κανονικά, με τον ρυθμό που θα έπρεπε, τον πήγαν στον κτηνίατρο και έτσι διαγνώσθηκε με αυτή τη σπάνια πάθηση.

Παρόλο που ο Ρέιντζερ, όπως αναφέρει το sputnik, μοιάζει με αξιολάτρευτο κουτάβι, η πάθησή του δυστυχώς δημιουργεί και άλλα προβλήματα υγείας, όπως στο τρίχωμα, στο δέρμα αλλά και υποθυρεοειδισμό.

Ωστόσο με την φροντίδα και την αγάπη των ιδιοκτητών του, ο σκυλάκος είναι ευτυχισμένος και υγιής και δεν υστερεί σε τίποτα από τα άλλα σκυλιά.

Κοινοποίηση:
Tags: