Φεβρουάριος 3, 2020

Αττικό Άλσος: Κτήνη τάισαν κονσέρβα με σπασμένα γυαλιά – 8 αθώες ψυχούλες νεκρές – Αγνοούνται σκυλιά

Τουλάχιστον οκτώ σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από φόλα στο Αττικό Άλσος στην Αθήνα. Κτήνη τάισαν αθώες ψυχές με κονσέρβες που περιείχαν  σπασμένα γυαλιά προκειμένου τα σκυλιά να πεθάνουν μαρτυρικά από εσωτερική αιμορραγία.

Της: Έπη Τρίμη

Αυτές οι αθώες ψυχές που η μοίρα τα έφερε να ζουν στο δρόμο  αντί να απολαμβάνουν τη ζεστασιά ενός σπιτιού βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του ανθρώπου που είναι το πιο άγριο απ’ όλα τα ζώα της φύσης.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο Facebook, συνεργεία από τους Δήμους Αθηναίων και Γαλατσίου είχαν προγραμματίσει να επισκεφτούν την περιοχή προκειμένου να προσπαθήσουν να σπάσουν μία αγέλη αδέσποτων ζώων.

Οι υποψίες όπως είναι λογικό βαραίνουν το εν λόγω  συνεργείο ωστόσο μένει να αποδειχθεί πριν αποδοθούν κατηγορίες και ποινικές ευθύνες.

Φιλόζωοι που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Αττικό Άλσος βρήκαν  οκτώ νεκρά  ζώα από φόλα ενώ δηλώνουν ότι υπάρχουν κι άλλα τα οποία αγνοείται η τύχη τους.

Τι αναφέρει ο ποινικός κώδικας για τις φόλες:

Ο ν.4039/2012 προβλέπει τόσο ποινικές όσο και διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες κακοποίησης ζώων.  Οι παραβάσεις για την κακοποίηση των ζώων επισύρουν ποινές φυλάκισης, αλλά και υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως σύμφωνα με το Νόμο 4039/2012 η κακοποίηση των ζώων αποτελεί πια αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και άρα δεν απαιτείται η καταβολή των 100 ευρώ για την υποβολή καταγγελιών στην αστυνομία ή τον εισαγγελέα.

Παραδείγματα κακοποίησης: τοποθέτηση δηλητηριασμένου φαγητού για τα αδέσποτα (ΦΟΛΕΣ), μόνιμη αλυσόδεση σκύλου σε αυλή, μόνιμη εγκατάλειψη σε μπαλκόνια ή ταράτσες, υποσιτισμός, χτυπήματα, θανάτωση, βασανισμός, κυνομαχίες κ.λπ.

Το διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση κάθε ζώου μπορεί να αγγίξει και τις 30.000€ ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη.

Κοινοποίηση:
Tags: