9 Φεβρουαρίου, 2017

Αναρωτιέστε γιατί γέρνει το κεφάλι στο πλάι; Τι λένε οι ειδικοί!

Και εκεί που τρώτε ήσυχα τα δημητριακά σας ή ανταλλάσσετε μηνύματα με τους φίλους σας ή απολαμβάνετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα στην τηλεόραση τότε ο αγαπημένος σας σκύλος γέρνει το κεφάλι του πάνω σας με έναν επίμονο αλλά αξιολάτρευτο τρόπο. Γιατί;
Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο το κάνει αυτό υπάρχει εξήγηση, γιατί όλα αυτά τα κάνει για να σας δείξει την εν-συναίσθηση του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κουτάβι σας κάνει όλες αυτές τις μικρές χαριτωμένες κινήσεις για να σας δείξει πόσο νοιάζεται για σας και να κατανοήσει τα δικά σας συναισθήματα.

a

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό Mental Floss, κάθε φορά που το σκυλί γέρνει το κεφάλι πάνω σας προσπαθεί να ακούσει οικείους ήχους ή λέξεις.

«Τα σκυλιά είναι εντυπωσιακά καλά στο να διαβάζουν και να ανταποκρίνονται στη γλώσσα του σώματος σας και να αντιλαμβάνονται τα φωνητικά συναισθήματα», λέει το άρθρο και προσθέτει «Όταν φωνάζετε τον σκύλο σας για φαγητό το καταλαβαίνει ακόμα κι αν οι λέξεις χάνονται στη μετάφραση. Το ίδιο ισχύει και όταν τον επαινείτε».

c

«Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι ικανοί να αναγνωρίζουν μερικώς την ανθρώπινη γλώσσα, έτσι κάθε φορά που τους μιλάτε μπορούν και καταλαβαίνουν συγκεκριμένες λέξεις και τις συνδέουν με τις διάφορες δραστηριότητες, όπως το φαγητό, τη βόλτα ή το παιχνίδι».

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση: